Nastere Cezariana Spitalul Sfantul Pantelimon Iulie 2023 Dr. Haradja Horatiu

Am nascut prin cezariana la Spitalul de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti,  si tot acolo vreau sa nasc si a doua oara.

Pentru mine nasterea a fost o experienta de neuitat, tinand cont ca este primul copil. Toata sarcina am optat pentru nasterea naturala. Totul a decurs normal pana in saptamana 38 de sarcina. Intr-o zi de joi am fost internata pentru a ma tine sub supraveghere, deoarece aveam contractii false, iar medicul meu specialist era in concediu urmand sa vina luni. Am stat tot week-end-ul internata pe sectia de Ginecologie la etajul 3. Personalul a fost de nota 10, de la medici, la asistente si infirmiere. Am fost monitorizata dimineata si seara. Luni cand a venit medicul meu, domnul Dr. Haradja Horatiu am facut o ecografie. Mi-a spus ca bebe nu da inca semne ca vrea sa vina si am stabilit sa mai stau o zi internata, urmand sa vedem dupa ce facem, daca mai raman internata sau nu.

A doua zi, fix cand am implinit 39 de saptamani au inceput contractiile, nu foarte dese, insa puternice. Medicul m-a chemat iar la ecografie. Mi-a spus ca, colul este inchis si inca nu s-a scurtat, insa a vazut ca bebe are cordonul in jurul gatului si mi-a spus ca este mai bine sa fac cezariana, deoarece nasterea naturala nu mai este o optiune. I-am spus ca voi naste asa cum imi indica, pentru binele meu si al copilului.

Deoarece in sarcina am descoperit ca am trombofilie ereditara, am urmat tratament cu  Clexane de 0.4, si imi faceam injectiile in fiecare zi la ora 22:00. Din aceasta cauza, medicul anestezist nu a putut sa-mi faca epidurala si a luat decizia sa imi faca anestezie totala. Am intrata in sala de operatie si la ora 11:32 a venit pe lume minunata mea fetita Eveline Nicoleta. M-am trezit suspinand involuntar, fara a ma putea controla. Dupa operatie am stat toata ziua la reanimare. Deoarece am avut anestezie totala durerile nu au fost asa puternice si nu am avut nevoie de multe calmante. Asa ca ziua a trecut repede, deoarece eram inca ametita de la anestezie.

A doua zi am fost mutata pe sectia de lehuzie la etajul 2. Si acolo personalul a fost de nota 10. Acelasi lucru pot spune si despre personalul de la neonatologie. Sectia de neonatologie a fost la fel de curata si dotata. In fiecare dimineata la ora 6 se facea curatenie in saloane, intrau peste tine in salon cand dormeai. Se aplica si reciclarea pampersilor si a restului de gunoi. Trebuia sa le pui in anumite recipiente. Aici pentru curatenie nota 10. Infirmierele la fel, super de treaba …te ajutau pana si cu caratul bagajului, in caz ca iti aducea sotul una alta.  M-am ridicat si am inceput sa merg imediat ce m-au dus in salon.

Doamnele asistente de la neonatologie te invata cum sa alaptezi, cum sa schimbi scutecul si cum sa infesi bebelusul. Pana nu vad ca poti sa faci asta singura nu iti dau bebelusul in camera. Pe la ora 14:00 mi-am luat fetita cu mine in camera.M-am recuperat destul de repede, mai erau mici dureri cand ma ridicam sa o iau in brate. Laptele s-a lasat asteptat….de abia cand am ajuns acasa am inceput sa o alaptez asa cum trebuie. Vineri am fost externate.

Asadar, aceasta a fost experienta mea la acest spital, am fost multumita si de aceea imi doresc sa aduc pe lume urmatorul bebe, tot aici!

Sarcina si nastere usoara tuturor!

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 25 Martie, 2024

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Horatiu Haradja | Spitalul Sfantul Pantelimon Bucuresti

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook