Nastere prin cezariana Elena Doamna din Iasi Mai 2021 Dr. Aursulesei Violeta

Totul a început în toamna anului 2020 când am aflat ca sunt însărcinată.Initial am ales sa îmi iau un medic din apropiere de Hârlău ,sa îmi monitorizeze sarcina, deoarece mai am un băiețel de 7 ani la școală și îmi era peste mâna sa fac atâtea drumuri la Iași.

Am mers la ecografie,controale,analize toate foarte bune. Pe la 7luni de sarcina vorbesc cu doctorul, acelasi care ma operase si la prima sarcina, cum o sa facem, unde mai operează, deoarece eu aveam contractii și stăteam pe tratament și îmi era frică să nu se declanșeze nașterea……..Am fost surprinsă cand mi-a spus ca nu mai operează, parca mi-a căzut lumea în cap. Totusi, m-a asigurat ca o imi  dea el un medic de la Pascani, asa ca am plecat acasă  punand  bază pe cuvintele lui.

După o lună mi s-a făcut rău și aveam contractii. L-am sunat și m-a chemat la el la spital unde mi-au  făcut o injecție de nos-pa și mi-a recomandat sa imi caut medic. I-am spus ca tura trecută la control, mi-a zis ca îmi va  da el  un medic…..
Am ajuns acasă și nu aveam stare,  știam ca o sa rămân fără medic la final. Am început sa caut pe Facebook și prin câteva telefoane am ajuns la doamna Dr. Aursulesei Violeta. I-am explicat tot și desi eram  în apropierea Pastelui, am intrebat-o daca ma poate primi, si dansa a fost de acord.

A trecut și Paștele si am mers  la Iași la această doctorița. Dansa mi-a făcut ecografie  sa vadă cât are copilul și ce sa vezi doctorul din Hârlău gresise săptămânile bebelușului.  Sa nu mai zic ca mi-a zis ca e băiat 100% și de fapt era fetiță. In fine, totul era bine, asa ca doamna doctor mi-a propus sa ne vedem peste o săptămână să stabilim data nașterii prin cezariana,  eu avand  uter cocatricial.

Nu am mai apucat sa ne vedem peste o saptamana, deoarece în 4zile de la control am început sa am contractii. Asa ca am sunat-o pe doamna doctor, i-am explicat ce simt si dansa  mi-a confirmat ca urmează sa nasc și ca ma așteaptă la spital in Iasi.

Din pacate tocmai atunci mașina era la reparat și nu aveam cu ce sa merg la spital, dar dansa  mi-a explicat ca dacă se rupe apa trebuie neapărat sa ajung la spital și dacă rezist până dimineața ma așteaptă la control. M-am speriat și am mers sa îmi fac cumpărături de ce mai aveam nevoie. A trecut noaptea  si  dimineața am pornit  spre Iași. Era un trafic infernal, se mergea bara la bara, iar soțul meu nu știa cum sa ajungă mai repede. Am ajuns într-un final la spital si  și m-au pus la monitorizare. Eu i-am cerut doctoriței voie sa plec acasă, dar mi s-a spus ca, cu contractii de 100 nu ma poate lăsa să plec și ca o sa ma interneze.

După ce am fost internată, mi-a explicat ca bătăile inimii copilului sunt foarte slabe și o sa mi se facă glucoza cu vitamina C  pentru reanimare făt. Aveam 37 de săptămâni și doctorita nu știa ce sa facă, m-a pus din nou la monitor si  dupa 10minute m-a anuntat ca în jumătate de oră intram în operație. Pe soț l-am trimis acasă și nu i-am spus ce se întâmplă, pentru ca  nu voiam sa îl sperii, mai ales ca avea mulți km de condus până acasă.

În acea jumătate de oră am plâns în continuu, ma gândeam și la bebe din burtica și la băiatul de acasă care ma aștepta să mă întorc cu tati acasa. Toate asistentele mi-au fost alături mi-au vorbit si m-au încurajat. În operație totul a decurs bine, o echipă de milioane, atat  doctorita, cat  și mâna a doua in operatie, au vorbit cu mine, l-au scos pe bebe și mi-au spus ca e fetiță. Am izbucnit în plâns de fericire, pentru ca îmi dorisem foarte mult o fetiță. Mi-au arătat-o și au dus-o la neonatologie. La scurt timp a venit doctorita neonatolog și mi-a explicat ca fetita e bine, desi a avut  nevoie de puțin oxigen la început,  acum  respira singură.

Eram foarte fericita, abia așteptăm să ies din sala de operație  si sa-mi  anunț familia ca am o fetita. Între timp mi-au tăiat vechea cicatrice și au încercat să o coasă cât mai frumos. Când s-a terminat operația m-au dus într-o camera singura deoarece astea erau procedurile până îmi venea rezultatul testului  Covid, dar nu am fost neglijată. Am primit calmante ,mi-au dat sticla cu apă lângă mine, si  mi-au dat telefonul sa pot vorbi acasă.

Când mi-a venit rezultatul negativ pentru test, m-au mutat cu alte mămici în salon. Am beneficiat de tot ce aveam nevoie, doctorita mea îmi schimba bandajul și ma întreba cum ma simt. Tot personalul e omenos, de la secția de copii până la mămici, orice nelămurire am avut  sau am întrebat mi s-a răspuns.

Recomand tuturor această maternitatea Elena Doamna din Iași ,și îi mulțumesc  domanei Dr. Aursulesei Violeta pentru tot. Mi-a salvat copilul, chiar dacă nu ea mi-a urmărit sarcina,  si este o doamna  doctor de nota 10.

Roxana

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 23 August, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Violeta Aursulesei | Iasi | Maternitatea Elena Doamna Iasi

Articole Similare

Nastere prin cezariana Elena Doamna din Iasi Mai 2021 Dr. Aursulesei Violeta

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook