Nastere prin cezariana la Maternitatea Dominic Stanca din Cluj, cu domnul Dr. Ciortea Razvan

Ma numesc Ioana si am nascut la sfarsitul anului 2019 la Maternitatea Dominic Stanca din Cluj. Totul a inceput la un an dupa pierderea unei sarcini cand cautam cu disperare un medic bun profesional, capabil, cu care sa empatizez cat mai bine. Din fericire, l-am gasit imediat prin intermediul unei cunostinte.

Asadar, am plecat spre necunoscut cu doctorul Ciortea Razvan care mi-a fost sprijin si suport moral pe toata perioada sarcinii. Tocmai acest motiv m-a determinat sa aleg spitalul de stat unde isi desfasura el activitatea in dorinta de a-mi asista la nastere, lucru care s-a si intamplat.

Dupa o nastere prin cezariana si cateva ore de recuperare care au decurs perfect, a urmat calvarul. Trebuie sa mentionez faptul ca tot ceea ce tine de blocul operator incepand de la personalul de servici pana la cel medical a fost de exceptie.

Din momentul in care m-au mutat in salon (24 de ore de la nastere) totul a inceput sa devina un cosmar. Patul meu era unul foarte inalt unde reuseam sa ma ridic doar pe un taburet din lemn (lasat probabil de o alta mamica chinuita) in conditiile in care eram operata de 24 de ore, inca cu sonda. Seara, la ora vizitei mi-au adus copilul si mi s-a transmis faptul ca va trebui sa am grija de el din acel moment pentru ca nu il vor mai lua inapoi. Era ,,grozav”.

Copilul plangea, mie nu mi se pornea laptele iar doamnele asistente urlau din rasputeri si se uitau cu rautate de cate ori indrazneai sa le deranjezi pentru o sticluta de lapte praf. Si aceasta sticluta, trebuie sa mentionez, era oarecum poleita cu aur. Trebuia sa semnam de cate ori mergeam dupa sticle si de cate ori le returnam. Probabil credeau ca lacomim la sticlutele lor sparte si ciobite.

Si apoi a inceput spaga, in fiecare seara, unei alte asistente, cu dorinta de a-l tine noaptea macar la ele sa apuc sa ma odihnesc cateva ore si sa imi revin de la anestezie. Probabil suna egoist dar era imposibil sa te ocupi de un nou nascut intr-un salon minuscul unde pentru a ajunge la baie trebuia sa te dai jos de pe scaun tinandu-te de operatie si sa impingi toate cele 4 patuturi ale celorlati copii pana la usa baii (din salon) si abia intr-un final sa reusesti sa ajungi in cel mai fericit caz, atunci cand copilul nu iti era trezit din cauza zdruncinaturilor.

Dar cu inima in dinti si cu bani le-am induplecat si il luau in fiecare seara la ora 23:00 si il aduceau dimineata la 05:00 (halal odihna). Ametelile si durerile ingrozitoare erau tratate cu Paracetamol iar vizita doamnelor asistente era inexistenta. In schimb domnul doctor a venit in fiecare zi si tot el a fost cel care a luat masuri in momentul in care i-am spus problema lactatiei.

Pe doamna Neonatolog am vazut-o o singura data, si atunci usor scarbita, grabita si superficiala. Dar probabil se datora faptului ca nu am cautat-o inainte (pentru plic). Mancarea era una de regim, dar buna. Facem abstractie de la faptul ca, fiind patru mamici in salon, mancam pe genunchi pentru ca singura masuta din salon era destinata schimbului de scutece.

Asadar, in concluzie, experienta mea de la Dominic Stanca a fost una traumatizanta. Si sunt sigura ca asa a fost pentru aproape fiecare mamica care a trecut pe acolo. Nu sunt pretentioasa deloc dar sunt omul care de la 18 ani contribui la stat in fiecare luna si mi se pare inadmisibil ca in anul 2019 cu un sistem de sanatate ,,perfect” asa cum este zugravit mai-marilor, sa te urci in pat cu ajutorul unui taburet, proaspat operata, inca cu dureri, sa iti depozitezi bagajul sub patul unde dormi de unde il hamalesti, tot tu, in conditiile in care nu te poti apleca, sa iti porti copilul in brate operat de o zi si sa te vindeci cu paracetamol si priviri taioase si ignorante. Trist.

Speram la mai bine dar cu siguranta intr-o astfel de maniera nu facem altceva decat sa ne indreptam cu pasi repezi spre Evul Mediu, in nici un caz spre tarile dezvoltate, asa cum aderam.

(Ioana, Alba Iulia)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 15 Martie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Cluj-Napoca | Dr. Razvan Ciortea | Maternitatea Dominic Stanca

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu doamna doctor Turcu si doamna moasa Dana

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook