Nastere prin cezariana la Clinica Dominic Stanca din Cluj-Napoca, cu Dr. Pintican Daniela

Am nascut la 38 de saptamani si doua zile la Clinica Obstetica-Ginecologie Dominic Stanca din Cluj-Napoca. Povestea nasterii incepe intr-o Vineri, 18 august 2018, cand la 3:30 mi s-a rupt apa si la 4 am fost deja la spital cu bagajul dupa mine.

Mi s-a facut consultul de catre medicul de garda si am fost dusa in sala de travaliu, dar pentru ca nu aveam contractii pana la urma am fost dusa dupa masa intr-un salon cu persoane care erau de etnie roma si mult mai tinere decat mine, fete de fapt si lucrul asta m-a facut sa ma simt intimidata si veneau la fetele alea tot felul de persoane care ma judecau, ca eu aveam 28 de ani si ele aveau 17-18 ani, de abia asteptam sa mi se porneasca contractiile sa fiu mutata de acolo.

Aveam o branula in mana si mi se facea prin branula ceva antibiotic sa nu se infecteze, cum aveam apa rupta, dar atunci nu mi s-a explicat nimic, nici ecografie nu mi s-a facut, doar monitorizare o data pe zi.

In 19 august 2018 pe la 19 am inceput sa am contractii si am fost trimisa de catre asistenta singura la cabinetul medicului de garda sa verifice daca chiar am contractii si incep sa ma dilat si medicul de garda m-a trimis inapoi in salon sa imi iau lucrurile si sa merg in sala de travaliu. Pana inapoi in salon am mers mai mult de jumatate de drum singura, cu dureri si contractii, pana m-a vazut o asistenta pe coridor si m-a dus ea in salon si inapoi in sala de travaliu.

Am cerut epidurala care din pacate pentru mine a incetinit dilatarea si in 20.08 m-au pregatit sa nasc natural cu epidurala trecuta, contractii foarte puternice si mi s-a facut perfuzie pentru a avea contractii mai dese la 8 dimineata cand a venit si medicul cu care trebuia sa nasc, Pintican Daniela, dar dupa 2 ore de impins am zis ca nu mai pot si ca vreau cezariana si dupa ce s-a consultat cu alt medic am fost bagata in cezariana de urgenta si acolo totul a mers foarte repede (cam 30 minute).

Dar ulterior am aflat ca fetita s-a nascut cu un hematom foarte mare la cap si risc de anemie din cauza duratei in care am tot impins sa nasc natural si a fost dusa la terapie intensiva, 2 zile nu am aflat nimic concret despre starea fetitei si nici nu am vazut-o si cand ceream informatii despre ea nimeni nu imi zicea daca ii in stare grava sau sa imi explice pe intelesul meu, de abia dupa 3 zile de la nastere am vazut-o dupa ce ginecoloaga cu care trebuia sa nasc m-a vazut ca plang foarte tare si nu mananc si atunci a vorbit cu doctorita care se ocupa de fetita si atunci am aflat ca de fapt fetita era bine, doar tinuta sub supraveghiere si ca mi-o va da pe salon, dar a facut icter pe cand trebuia sa o primesc pe salon si a trebuit sa astept sa ii treaca.

Apropo fetita nu avea nici o sansa sa se nasca pe cale naturala, ca era cu capul intr-o parte lucru care s-ar fi vazut daca mi s-ar fi facut o ecografie si am primit o reteta sa cumpere sotul firele pentru a fi cusuta si am aflat ca medicii cu notorietate nu cereau firele de la pacienti pentru ca ei aveau asigurate aceste fire, in schimb medicii mai tineri trebuiau sa ceara firele de la pacienti.

Conditiile din spital nu au fost chiar asa de rele deoarece am prins rezerva si acolo eram doua persoane in salon cu televizor, frigider si baie, dar in salonul in care am fost inainte de a incepe contractiile nu aveam baie si erau 2 bai pe tot coridorul in care cosul de gunoi era mereu plin de vata cu tot felul si imi era groaza si greata sa merg la baie si era un dus improvizat cu apa mai mult rece decat calda.

Asistentele care se ocupau de mine erau mereu amabile cu mine, probabil si pentru ca eram in rezerva si pentru rezerva se platea 100 de lei pe noapte iar asistentele de la Neonatologie erau mereu grabite, doar doua asistente au fost foarte dragute. In ceea ce priveste alaptatul, doar putin am fost ajutata si din pacate pe fetita nu am reusit sa o alaptez, doar 3 luni si atunci mix si sigur am esuat si din cauza stresului din zilele in care nu am stiut nimic despre fetita mea. Acum fetita are 2 ani si 10 luni si ii sanatoasa si frumoasa.

(Loredana, Cluj)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 23 Iunie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Cluj-Napoca | Dr. Daniela Pintican | Maternitatea Dominic Stanca

Articole Similare

Nastere prin cezariana la Clinica Dominic Stanca din Cluj-Napoca, cu Dr. Pintican Daniela

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook