Nastere prin Cezariana Spitalul Judetean Tulcea Iulie 2021 Dr.Tureac Anca

La 38 ani nu credeam că voi mai face încă un copil, după 7 ani și jumătate de la primul. Și totuși, imediat după întreruperea anticonceptionalelor, am avut un test pozitiv. Sarcina a debutat cu dureri groaznice, credeam că o să pierd copilul, dar până la urmă puiul meu a fost un luptător.

Având deja o naștere prin cezariană, știam că nasterea  va fi tot cezariană. Doamna Dr. Tureac Anca a decis ca nașterea să fie la 38 săptămâni și 4 zile, puțin înainte de termen, pentru a evita declanșarea naturală a travaliului și eventualele complicații.

Fiind pandemie, m-am internat cu o zi înainte, pentru a face testul covid. Bebe a fost tare jucăuș în acea zi, nu mai avea răbdare 😅. Doamnele asistente nu reușeau să îi găsească inimioara pentru monitorizare, mereu era în alt loc. Mi-au pus o branula la internare, la UPU, dar nu a fost pusă corect, asa că au trebuit să o scoată si să pună alta. Din păcate au avut un lot de branule boante, care nu intrau, și m-au tot înțepat, de eram vânătă la ambele mâini. Până la urmă au renunțat în acea zi.

A doua zi de dimineață, doamna Dr. Tureac a venit să mă vadă, și fiind totul în regula, rezultatele analizelor bune, m-a băgat în operație. La ora 9.50 venea pe lume puiul meu mic și frumos,o minune de copil. Am avut parte de personal foarte drăguț, medicul anestezist și-a făcut treaba exemplar, a fost acolo tot timpul, mi-a vorbit, a glumit, o doamnă foarte drăguță. Atmosfera din sala de operații a fost una relaxată, doamnele vorbeau, glumeau, mă întrebau despre primul copil, făceau conversație și nici nu am simțit că am stat o ora pe masa de operație. Am uitat să spun, am avut rahianestezie, deci am fost mereu conștientă.

Am ales și sterilizarea chirurgicală. După operație am fost dusă în salon, un salon cu 5 paturi. Din păcate condițiile în acel salon erau minime. Fiind luna iulie, era foarte cald, nu aveam aer condiționat, erau 39 grade în salon. Nu aveam frigider, deși celelalte saloane aveau. În schimb curățenia a fost exemplară, lenjerii curate, săpun lichid, dezinfectant. Băile secției de maternitate sunt refăcute, față de acum 8 ani, când am născut primul băiat. Dușuri sunt, dar foarte mici, abia încapi, nu ai unde să agăți prosopul sau să pui săpunul, trebuie să mai vină cineva cu tine să le țină. Curățenie la baie se făcea, însă erau și paciente care nu păstrau curatenia… Prima zi am fost monitorizată constant, mi s-au administrat antibiotice ,calmante, și altele.

A doua zi am fost ajutată de personal să cobor din pat și să fac câțiva pași, apoi am început să merg singură. Copilul a stat tot timpul la neonatologie, la acest spital nu se dă in cameră nici un copil. Mergeam doar la alăptat, la fiecare 3 ore.

Mi-a plăcut faptul că au respectat masurile de igienă, inclusiv la copii, regulile erau foarte stricte(mască, dezinfectare mâini). Personalul de la neonatologie divers, unele doamne foarte amabile, altele repezite, depinde pe cine nimereai pe tură. Am stat internată de duminică până joia următoare, când am fost externați.Am doar cuvinte bune de spus la adresa doamnei Doctor Tureac, si-a făcut treaba exemplar, a venit în fiecare dimineață să vadă cum sunt. De asemenea, am remarcat o schimbare mare de atitudine a asistentelor și infirmierelor, sunt mult mai blânde și mai comunicative față de acum 8 ani, când dacă nu scoteai 10 lei cel puțin, nici nu se uitau la tine. Acum nimeni nu a așteptat nimic, probabil și de teamă.

Mancarea din spital a foat surprinzător de gustoasă, și suficientă, nu mă așteptam. Per total, a fost o naștere ok, deși a fost facuta peste prima cezariană, durerile nu au fost mai mari, ci la fel, recuperarea la fel. Ațele le-am scos acasă, la 7 zile după operație.

Acum mă bucur de fiecare clipă petrecută cu familia mea mărită. Recomand nașterea la Spitalul din Tulcea, deși mămicile fug de el, și aleg să dea o mulțime de bani la privat, eu nu cred că merită. Acei bănuți cu siguranță ii vor folosi nou născutului. Nu sunt condiții de hotel de 5 stele la spital, dar nici atât de rău cum era cândva.

Loredana

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 17 August, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Anca Tureac | Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea | Tulcea

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Buftea, cu doctor Diko Adnan

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook