Nastere naturala dupa cezariana, la Spitalul Judetean Tulcea cu doamna doctor Maxim

Povestea mea incepe in anul 1999. Spre finalul anului asteptam sa devin mamica pentru a doua oara, in urma unui ecograf facut la Constanta intr-o clinica privata, copilul meu venea pe lume in decembrie, un copil perfect normal.

Nasterea urma sa fie in orasul Tulcea la Spitalul Judetean unde eu nascusem prima oara cu aproape 2 ani inainte mai exact pe 14 august 1997. Copilul murise dupa 4 zile, dupa o cezariana din care m-am trezit greu (anestezie totala) ce a urmat… greu de povestit in cuvinte, insa viata merge inainte, mi-am sters lacrimile si am continuat sa traiesc cu convingerea ca voi deveni mama.

Revenind la cea de-a doua nastere, in miez de noapte m-am trezit uda si am constientizat ca mi s-a rupt apa, m-am schimbat de haine si am plecat spre spital cu un taxi din apropierea casei, durerile incepeau sa se simta mai des, eram un pic speriata, insa hotarata sa nasc normal deoarece cezariana imi adusese multa durere.

Am asteptat cuminte foaia de internare cu toate procedurile care se fac jos la primire cred ca era 3 sau 4 dimineata cand am ajuns sus in travaliu. Mi s-a spus ca voi fi operata din nou deoarece este riscant sa nasc normal si sa astept pana ajunge un medic fiind vorba de acelasi medic cu care nascusem prima data prin cezariana.

Sotia lui era Sefa de sectie la Maternitate, la noi nascuti, familia Dumitrache se numeau, insa eu nu-mi doream cezariana, priveam cum in sala de nasteri nasteau fete inaintea mea normal si imi doream si eu sa-mi privesc copilul cand vine pe lume.

In timp ce priveam o doamna doctor care asistase deja o mamica, m-a intrebat de ce privesc cum a nascut fata dinainte si nu merg in salon, pentru mine se va pregati sala de operatie.

Am privit-o fara teama si i-am raspuns ca vreau sa nasc normal. „Imaginati-va doamna ca eu voi naste a doua oara prin cezariana si copilul va muri ca si primul, eu mai am dreptul sa mai fac copii?”

Femeia m-a privit trist s-a gandit apoi, dupa ceva timp o ora-doua, cand durerile erau mai intense de nastere, m-a ajutat sa nasc normal.

Am nascut cu ea normal un copil perfect normal, o mare recunostinta am simtit pentru aceasta doamna si pentru tot ce am primit de la Univers.

Doamna doctor Maxim, o femeie cu suflet mare.

Acum acel bebelus are aproape 20 de ani, ii implineste pe 11 decembrie si a intrat anul 2 la Facultatea de Drept, la fara taxa, pentru ca invata.

Eu sunt recunoscatoare tuturor celor care m-au ajutat si sustinut, traiesc cu convingerea ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, sunt o mama fericita, implinita deoarece am si un baiat de 12 ani, o alta poveste, va pup de la Londra!

(Marieta, Tulcea)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 20 Octombrie, 2019

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Maxim | Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea | Tulcea

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook