Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea CF2 din Bucuresti, cu domnul doctor Sorin Badescu

Minunea s-a intamplat intr-o dimineata insorita de Mai. Dupa o noapte in care abia am reusit sa inchid ochiii 2-3 ore de emotie, m-am trezit, mi-am luat bagajul, sotul si mama si am plecat spre maternitate.

Eram programata pentru cezariana. Pe drum ma rascoleau tot felul de ganduri si mereu imi venea in minte „azi este ziua in care viata mea se va schimba, de azi voi fi mama”.

Simteam in acelasi timp nerabdare si emotie: urma sa-mi cunosc bebelusul dar ma rascolea si teama de operatie si tot ce presupune o interventie chirurgicala: era prima operatie din viata mea, prima perfuzie, prima branula, prima anestezie.

Am ajuns la maternitate un pic dupa ora 07.00 si dupa formalitatile de la camera de garda am fost rugata sa ma schimb si dusa la monitorizare. Dupa cateva minute mi-a fost recoltat si sange pentru analize. In scurt timp am fost mutata in rezerva (am optat pentru inchirierea unei rezerve single pentru a putea sa-i am aproape si pe cei dragi si pentru ca ma gandeam ca o sa am nevoie de ajutor dupa operatie avand in vedere ca in ziua respectiva nu aveam voie sa ma misc, nu am regretat o clipa aceasta decizie, daca ar fi sa mai nasc inca odata la fel as proceda).

In rezerva am discutat cu anestezistul si asistenta sefa care mi-au pus niste intrebari despre istoricul meu medical si mi-au explicat ce se va intampla.

In operatie am intrat la ora 12.30, am mers in sala de operatie pe picioarele mele dar emotiile atinsesera nivelul maxim. In sala de operatie mi-a fost administrata anestezia rahie si m-am intins pe masa. La scurt timp l-au scos pe bebe, l-am vazut imediat, l-am pupat si cam atat, nu am putut scoate un sunet gatuita fiind de emotii.

Ulterior am fost curatata si cusuta si apoi mutata direct in rezerva unde ma asteptau mama si sotul. M-a ajutat foarte mult prezenta lor atat fizic cat si psihic. M-au incurajat tot timpul si m-au ajutat cu lucrurile care nu le puteam face eu in prima zi pentru ca nu ma puteam ridica din pat.

Pe bebe l-au adus in maxim 30 minute de cand am ajuns in rezerva si mi l-au pus la san, aveam deja colostru :). Mi-a placut foarte mult ca se incurajeaza alaptarea si in cazul meu (pentru ca eu asa am solicitat) mi l-au adus sa suga de fiecare data cand se trezea (in prima zi) apoi din a doua zi, dupa ce m-am ridicat, mi l-au lasat definitiv.

In cateva ore anestezia se dusese dar durerile pe care le-am simtit au fost suportabile. Calmante mi s-au administrat pana a doua zi dimineata, apoi nu am mai avut nevoie. M-am ridicat din pat cu ajutorul infirmierelor si am simtit doar ca ma tinea ceva in zona operatiei, nicidecum acele dureri cumplite de care auzisem.

In dimineata celei de-a treia zi eram deja externata si ma puteam misca foarte bine. Operatia era foarte finuta (parea ca am o linie trasa cu un creion) si asta datorita profesionalismului domnului doctor Sorin Badescu.

Experienta mea la CF.2 a fost una foarte placuta: maternitatea curata, asistentele si infiermierele foarte dragute si serviabile, medicul meu s-a comportat exemplar si am ramas placut surpriza si de profesionalismul si dedicarea de care dau dovada medicii neonatologi. Daca ar fi sa nasc a doua oara as face aceeasi alegere :).

(Ioana, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 28 Iulie, 2015

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Sorin Badescu | Spitalul Clinic CF2 Bucuresti

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea CF2 din Bucuresti, cu domnul doctor Sorin Badescu

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook