Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, cu Dr. Carmina Schass

Nasterea unui copil este fara îndoiala cel mai asteptat si mai de temut eveniment din viata unui cuplu. Am gândit pozitiv si am nascut prin cezariana un copil sanatos. Unde? La Maternitatea „Cuza Voda” din Iasi sub atenta îngrijire a dr. Carmina Schass. Când? În vara anului 2009.

La doua saptamâni am facut testul de sarcina si au iesit cele doua liniute. Bucurie maxima! Am întrebat cunostiintele mamici si am hotarât sa merg la dr. Carmina Schass.

M-am programat la un cabinet particular unde oferea consultatii si astfel am facut cunostiinta cu d-na dr. Schass – un om exceptional si un profesionist desavârsit cum rar întâlnesti în spitalele din România.

Consultatiile urmatoare le-am facut la maternitate, iar dulul si triplul test la un laborator din Iasi. Asteptam ceva timp pâna intram la consult, dar mi-a prins foartre bine socializarea cu alte viitoare mamici. Spre finalul sarcinii am avut un debut de tromboflebita pe care, cu ajutorul doctoritei Schass l-am tratat acasa, „scapând” astfel de internarea în spital.

Desi sistemul în care lucreaza este plin de neajunsuri, doamna doctor încearca sa acopere toate acestea, tratând fiecare pacient al sau cu mare responsabilitate si seriozitate. Raspunde la telefon oricând, iar daca nu este disponibila raspunde asistenta dumneaei oferindu-ti toate informatiile despre programul doamnei doctor. Si niciodata nu m-a „pasat” altui coleg sau rezident oricât de aglomerata ar fi fost. Noi am simtit multa dragoste pentru meserie, pentru familie si pentru micutii care cresc vazând cu ochii în burticile mamelor. Spun noi, pentru ca la fiecare consult a fost primit si sotul meu, iar toate explicatiile (si glumele) ne priveau pe amândoi.

Având recomandare pentru cezariana de la un alt specialist, am stabilit dinainte toate formalitatile astfel încât chiar am stat linistita ca totul va fi bine. Si asa a si fost! La sase dimineata când am sunat sa o anunt ca a sosit momentul doamna a raspuns la telefon, iar la ora 8.00 eram deja consultata. Am nascut la termen, prin cezariana, o fetita sanatoasa pe care am vazut-o imediat ce m-am trezit din anestezie, atât eu, cât si sotul. A fost un moment emotionant pe care n-am sa-l uit nicicând.

Imediat am fost mutata la terapie intensiva, unde am fost îngrijita în mod exemplar de o infirmiera pentru sanatatea careia ma rog mereu. M-a spalat, mi-a dat apa si tot ce am avut nevoie, iar la plecare s-a asigurat ca îmi este bine si mi-a urat sanatate. Fiind deosebit de sensibila si speriata de „gravitatea” operatiei, aproape ca nu am avut grai sa-i multumesc.

Dimineata am fost mutata într-un salon împreuna cu bebita mea si cu alte doua mamici. Acolo a fost foarte greu, deoarece fiind prima nastere, durerea operatiei, aproape ca nu stiam ce sa fac cu comoara mea.

Operatia ma durea îngrozitor, picioarele se umflasera iar, iar bebica mea plângea într-una. Am stat doua noapti întregi cu ea în brate deoarece plângea fara sa stiu ce are. Asistentele spuneau ca este normal sa mai plânga… Defapt ea adormea imediat ce primea alimentatia din maternitate, dar ce papa de la mine nu îi ajungea. Ajungând acasa si predând-o surorii mele, mama a doi copii, am constatat ca plângea de foame deoarece eu nu aveam destul lapte.

Dupa vreo doua zile durerea de la operatie a încetat definitiv, iar toata suferinta de dupa operatie a ramas o amintire. Treptat ne-am intrat în ritm si am început sa ne bucuram de noul membru al familiei. Acum fetita noastra de 4 ani se roaga la Doamne Doamne sa mai primeasca un bebe si speram ca în curând sa va povestim de a doua nastere! (Mihaela din Iasi)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 26 Mai, 2011

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Carmina Shash | Iasi | Spitalul Cuza Voda Iasi

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, cu Dr. Carmina Schass

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook