Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Cuza-Voda, din Iasi

Am nascut pe data de 16 martie 2014. Aveam 40 de saptamani si bebe nu vroia sa vina. Aveam contractii noaptea, foarte putine, iar a doua – puteam muta mobila. ­čÖé Asa ca mi-am luat bagajelul si m-am dus impreuna cu sotul sa fac un control sa-l vedem pe bebe, sa vedem ce face bebe.

Ajunsi la spital am anuntat medicul ca suntem acolo. Medicul de garda imi face ecografie, si constata ca trebuie sa nasc atunci, deoarece placenta era imbatranita. Bomba: medicul ce imi supraveghease sarcina pe tot parcursul, nu poate veni deoarece este singur cu fetita lui acasa si nu are cu cine sa o lase….

Bun, medicul de garda, este medic rezident, ma urca la sala de nasteri, ma fac comoda, imi face perfuzii si cateva injectii pt a-mi provoca nasterea. Aaaa, aveam si toxoplasmoza pozitiva, stai la taclale cu medicul sa ii povestesti cum ai ajuns cu toxo, ce medicamente am luat, bla, bla, bla.

Am ajuns la spital la 11:50. Trec 3, 4 ore si bebe nu dadea nici un semn. Intre timp, sotul imi aduce si pranzul si mancam linistita sperand ca bebe da semne. Vine al 2-lea medic imi face control, ecografie, nimic. La ora 19 vine cel de-al 3 medic, la fel procedeaza si el. Medicii se comporta cat de cat bine, pana la cel de-al doilea, care tragea de mine, si mi-a vorbit urat, dar nu vreau sa imi amintesc de asta.

Dupa controlul 3, ma duc la terapie, unde vine o asistenta. Intre timp ma hotarasem cu sotul sa le spun sa imi faca cezariana. Cand a ajuns asistenta, i-am zis ca vreau cezariana iar ea s-a exprimat: „Pai, de asta am venit sa va spun ca mai bine faceti cezariana, ca putem sa va lasam sa va chinuiti, si daca va chinuiti, o sa iasa copilul busit”.

La 19:25 am intrat in sala de operatii si am facut o injectie epidurala. Imediat am cunoscut-o pe micuta mea, Sofia Maria, de 4150 grame si 52 de cm, primind nota 9.

(Alexandra, Iasi)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 30 Aprilie, 2015

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Iasi | Spitalul Cuza Voda Iasi

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook