Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Medlife Memorial Hospital, cu doctor Gheorghe Gica

Pe data de 9 martie am fost la control, aveam 38 de saptamani. Totul arata ok, colul inca inchis, domnul doctor a spus ca probabil va mai dura pana nasc asa ca m-am programat la un alt control pentru saptamana urmatoare. A doua zi insa, la ora 11, mi s-au fisurat membranele asa ca l-am sunat pe domnul doctor Gheorghe Gica.

Acesta a fost foarte prompt, mi-a raspuns si mi-a comunicat ca ma asteapta la camera de garda, intr-o ora, chiar doua. Asa ca pe la ora 14.00 am ajuns la spital, mi-au facut un test non-stress si un control. Situatia se prezenta ca in ziua anterioara, colul inchis.

Dorinta mea a fost de la inceput sa nasc natural. M-au internat si am mers la camera de travaliu unde pana pe la ora 15.00 am stat fara ca travaliul sa avanseze. Atunci medicul a decis sa imi administreze oxitocina pentru a stimula contractiile.

Din pacate pe la orele 18:00 travaliul nu a progresat, cu toate ca incepusera contractiile, colul a ramas inchis. Mi-a fost administrat antibiotic pentru membranele rupte pentru a preveni riscul de infectie. In tot acest timp domnul doctor a fost foarte deschis, mi-a lasat optiunea de a continua travaliul si de a spera la o nastere naturala informandu-ma de toate riscurile.

Am apreciat calmul si profesionalismul domnului Gheorghe intr-un moment atat de stresant si de solicitant pentru mine. La control la orele 22.00, in ciuda oxitocinei, colul ramasese inchis, dilatatie 0. Am fost intrebata daca mai doresc sa astept pana dimineata sa vedem daca progresam. Pe moment am spus ca da. Dar pe la orele 23.00 dupa ce am discutat la rece cu sotul meu si cu domnul doctor am realizat ca nasterea naturala in cazul meu nu este favorabila, proba de travaliu a fost negativa asa ca au inceput pregatirile pentru cezariana.

Mi-a fost foarte frica de aceasta interventie dar echipa din blocul operator a facut ca toata aceasta experienta sa fie una placuta. Dupa ce mi-a fost montat cateterul de epidurala si rahianestezia a intrat si domnul doctor in sala, relaxat, optimist in ciuda orei tarzii. Am comunicat in tot timpul operatiei, care a durat foarte putin, spre surprinderea mea.

In cateva minute am auzit cel mai frumos glas, se nascuse bebelusa noastra, perfecta. Nota 10, 3020 grame si 49 de cm. De ea s-a ocupat doamna neonatolog Olteanu Raluca. Imediat ce s-a nascut, micuta mi-a fost adusa la piept, am putut sa o pup, sa o privesc. Ii datorez aceste momente de neuitat doamnei doctor Olteanu. Fara dansa aceasta experienta unica nu ar fi fost la fel. Ii multumesc pentru sprijin, pentru toate sfaturile si vorbele bune si blande in momente atat de dificile pentru o proaspata mamica. Nu mi-as fi dorit sa se ocupe altcineva de bebelusul nostru.

Multumesc intregii echipe si in special domnului doctor Gheorghe Gica si doamnei Olteanu Raluca pentru profesionalism si devotamentul lor fata de pacienti. Ii recomand din toata inima.

(Laura, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 6 Aprilie, 2015

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Gica Gheorghe | Dr. Raluca Olteanu | Medlife Grivita

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Medlife Memorial Hospital, cu doctor Gheorghe Gica

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook