Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Polizu Bucuresti cu doctor Cioflan Horia

Buna ziua! Eu am ales sa nasc in Maternitatea Polizu datorita doctorului care mi-a urmarit toata sarcina dr. Cioflan Horia, medic foarte renumit si foarte apreciat atat de colegii dansului, cat si de pacientii acestuia. In prezent el nu mai activeaza in regim de stat ci doar privat.

Eu m-am internat in maternitate vineri 2 septembrie urmand ca in ziua urmatoare sa nasc prin cezariana. Acolo toata lumea se purta destul de frumos, fata de ceea ce mai auzisem. La interval de cateva ore imi monitorizau bebele sa fie siguri ca totul este ok. A doua zi m-au transferat intr-o alta sectie a maternitatii, la cerere am avut o rezerva privata doar pentru mine.

Mi-am lasat lucrurile dupa care m-au dus catre sala de operatii. Mai intai a venit doctorul anestezist care a stat putin de vorba cu mine si m-a intrebat despre alergii, ce si cum prefer etc. dupa care direct in sala de operatie unde m-am intalnit cu doctorul care m-a supravegheat in timpul sarcinii, am stat putin de vorba si am glumit cat timp mi s-a facut anestezia dupa care nu am mai simtit nimic si doar asteptam acel moment mult asteptat cand imi voi vedea pentru prima data printesa.

Tot timpul operatiei a fost o doamna asistenta (cred) care a stat numai la capul meu si m-a mangaiat si a vorbit cu mine, extraordinar de blanda si draguta. Imediat cum mi-a scos copilul mi l-a sters putin si mi l-a infasat si mi l-a dat pret de 20 de secunde sa o pot pupaci si sa o vad mai bine dupa care a dus-o la familie sa o vada si ei, iar mai apoi la nenonatologie.

Operatia a decurs ok iar eu am ajuns la terapie intensiva unde e obligatoriu sa stai peste noapte. Acolo lucrurile nu au mai fost chiar atat de frumoase. Erau cateva doamne pe care nu le mai impresiona nimic probabil si nu intelegeau ca avem dureri si ar trebui sa primim calmante. Eu acolo mai stateam cu o fata operata cu o ora inaintea mea. Oricum anestezia a mai durat cateva ore(2-3) dar peste noapte durerea e .. apasatoare. Intr-un final dupa ce a trebuit sa le spun de 4-5 ori ca ma doare si din ce in ce mai tare s-au gandit ca nu ne strica ceva calmante, pe care ni le puneau in perfuzii.

Lucrurile revenisera la normal. A doua zi m-au mutat la rezerva, mi-au adus bebelina si mi-am reintalnit si toata familia. Am uitat sa mentionez ca si la terapie intensiva a avut acces si sotul meu. Echipa de la neonato era extrem de draguta. Mi-au luat fetita peste noapte ca oricum nu puteam sa ma ridic din pat ori cat ar fi plans copilul, iar in timpul zilei sotul statea numai cu mine. Asistentele maternitatii erau impartite.. ori dragute ori nebune de-a dreptul.

Eu am intalnit si una extrem de rea care pur si simplu nu intelegea ca am nevoie de ajutor sa ma ridic din pat si cand m-a ajutat sotul meu a facut o criza de isterie. Infirmierele care te chemau la masa deschideau usa si strigau „La masa !”, ca si cum eram in perfecta stare si nu vroiam eu sa merg.. Daca nu ai pe cineva care sa vina zilnic la tine sa iti aduca mancare e grav. Dar in rest lucrurile au decurs normal, fara alte complicatii iar restul personalului ok.

Eu din toata experienta am inteles un singur lucru.. problema este la aceste asistente/infirmiere care nu au altceva de facut, se simt probabil neglijate si isi gasesc o ocupatie cu enervarea pacientului. Totodata am observat ca se simt si foarte obosite si se plang ca muncesc prea mult. Fapt pentru care daca voi avea un al doilea copil nu voi mai naste intr-o institutie de stat. Am mai facut o operatie dupa la Sanador unde acelasi doctor mi-a facut o chistectomie ovariana si lucrurile au fost mult mai dragute si mai simple si m-am simtit ca acasa. Daca vroiam asternutul schimbat de 5 ori pe zi pai ei veneau si a 6 a oara..

(Simona, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 20 Ianuarie, 2015

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Horia Cioflan | Maternitatea Polizu

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook