Nastere prin operatie cezariana, la Spitalul din Panama

Am nascut acum noua luni jumatate, dupa o sarcina foarte grea, o bebelusa sanatoasa de 3.100 si 59 cm. Povestea noastra este cu atat mai speciala dat fiind faptul ca nasterea s-a petrecut la 10.000 km distanta de tara, tocmai in Panama.

Am ajuns la spital pentru in control de rutina si in urma testului de stres s-a observat ca incepusera contractiile desi eu nu le simteam.

Dupa o ora de travaliu medicul a hotarat sa ma bage in cezariana de urgenta deoarece bebelusa nu se intorsese si avea dubla circulara….dupa o ora imi sarutam prima oara puiul…faptul ca sotul meu m-a putut tine de mana tot timpul m-a ajutat foarte mult sa trec peste frica de moment cauzata de sala de operatii si de vederea ustensilelor chirurgicale din jur.

Apoi am fost mutata de reanimare pentru o ora, timp in care am primit calmante si antibiotice intravenos. Dupa ce ora s-a scurs m-au mutant in salon unde ma astepta sotul meu si unde la foarte putin timp mi-au adus si bebelusa si m-au invatat cum sa o pun la san, moment care mi s-a parut a fi magic si care ne-a conectat definitiv si pentru totdeauna.

In acea prima noapte asistentele veneau sa ma verifice din 3 in 3 ore, sa-mi schimbe perfuziile si sa ma ajute sa-mi pun puiul la san si sa-i schimbe scutecul daca era necesar. Dimineata au venit la vizita medicul care mi-a urmarit sarcina si nasterea impreuna cu medicul anestezist si dupa ce au verificat ca totul este asa cum trebuie sa fie, mi-au scos sonda si au cerut sa mi se aduca micul dejun.

Dupa ce am terminat de mancat a venit o asistenta care m-a ajutat sa ma ridic din pat, moment care mi s-a parut cumplit, simteam ca nu voi avea putere sa merg singura si ca durerea ma desprinde in doua…insa a fost doar o senzatie trecatoare de moment, incet incet am reusit sa merg singura, iar doua zile mai tarziu plecam acasa in formula de 3, mandra, tinandu-mi puiul perfect in brate.

(Irina, Pitesti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 8 Mai, 2015

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Panama | Spital Panama

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Sanador din Bucuresti, cu doamna doctor Dascalu Alina

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook