Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Gemelli din Roma – Italia

Eu am nascut la Spitalul Gemelli din Roma, am avut o sarcina „dificila” in sensul ca am uterul in forma de inima, sunt trombofilica, iar pana la 5 luni am avut pierderi masive de sange si am facut Prontogest incepand de la 2 saptamani de sarcina pana la 5 luni cand s-au oprit si sangerarile. Bineinteles cu repaus total la pat. Tin sa mentionez ca eu am incercat timp de 4 ani sa raman gravida si am avut 3 avorturi spontane si o sarcina extrauterina, de aceea indemn toate mamicile sa nu renunte la visul lor chiar daca au pierdut o sarcina!

De la 5 luni am inceput sa fac Clexan 6000. Am fost programata sa fac cezariana la 38 de saptamani si 4 zile, doar ca mie la 37 saptamani si 4 zile cand aveam de facut ultimul control inainte de nastere mi s-a rupt apa.

Am ajuns la spital am facut pronto soccorso iar cand am ajuns in sala de nasteri deoarece eu facusem Clexan seara la 8, trebuia sa astept sa treaca 24 de ore de la ultima doza ca sa nu imi faca anestezie totala ci partiala.

M-au dus in salonul de nasteri, eram singura, m-au monitorizat si veneau, imi faceau si ecografii sa vada cum sta copilul, daca e bine, sa nu sufere si sa nu faca alte complicatii.

Asistentele veneau destul de des sa ma intrebe daca sunt bine, daca am contractii si imi luau temperatura si presiunea. Problema era ca eu nu aveam nici un fel de durere, nici o contractie, nimic. La ora 8 seara au decis sa ma bage in sala de operatii sa imi faca cezariana (copilul fiind in pozitie pelviana) deoarece trecusera cele 24 de ore de la ultima doza de Clexan.

In sala de operatie mie imi era foarte frica, dar personalul incepand de la asistente pana la profesori doctori au fost foarte draguti si au vorbit cu mine pe diverse teme pana s-a incheiat operatia. Operatia in sine a durat o ora. La 21 si 6 minute au scos fata iar la o distanta de cateva minute cat au curatat-o i-au si aratat-o tatalui si familiei care asteptau.

Pe tot parcursul operatiei au dat detalii tatalui despre mine si copil. Dupa 2 ore m-au dus in salon si acolo au adus copilul si i-au spus tatalui ca poate ramane cu noi pe toata durata sederii noastre in spital. La copil i-au facut tot felul de teste pentru diverse boli la care ar fi putut fi predispusa, te invatau cum sa alaptezi, daca nu aveai lapte ii dadeau la copil lapte praf.

Au venit in prima zi si intrebau mereu de sanatatea mea dar si de cea a copilului. Toate aceste lucruri care au fost facute nu au avut nici un cost. Mentionez ca in spital ne-au oferit pampers la discretie daca aveam nevoie de 20 pe zi, atat ne ofereau fara nici un cost.

(Gabi, Italia)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 10 Octombrie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Italia | Roma | Spitalul Gemelli

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Spitalului de Stat Daisy Hill Hospital, din orasul Newry

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook