Nastere naturala cu domnul doctor Mihalcea Dan, de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi

Se intampla sa fie intr-o joi, 20.11.2014, cand aveam 37saptamani +6 zile…Pe la 4:30 mi s-a rupt apa. Nu m-am speriat deloc, dovada ca nu l-am trezit imediat pe sotul meu, ci abia dupa jumatate de ora. Si nu l-am trezit ca sa intre in panica (chiar daca el a intrat), ci doar ca sa bem cate o cafea.

Nu aveam dureri deloc. Faceam dus la fiecare 5 minute, deoarece se scurgea acel lichid si imi udam pantalonii. La ora 8 l-am sunat pe doctorul meu, domnul doctor Mihalcea Dan de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Sigur ca mi-a zis sa ma prezint la spital.

La 9 am ajuns la spital. Incepusem sa am niste dureri suportabile pe care eu le credeam contractii 😀 Dupa consult, mi-a zis ca nu sunt dilatata, dar ca am membranele rupte si dupa ce am facut actele, m-am schimbat si am ajuns in sala de nasteri. Acolo m-a luat in primire moasa, o doamna foarte de treaba pe care nu am retinut cum o cheama.

Mi-a luat un pic de sange, mi-a pus o perfuzie si am stat pe un pat pentru monitorizare. Moasa s-a comportat exemplar cu mine, parea ca sufera si ea cand au inceput adevaratele contractii. Ma mangaia, incerca sa ma distraga si sa imi arate fulgii mari de zapada care cadeau din cer pentru prima oara in acel an. Contractiile erau din ce in ce mai dureroase, dar spre deosebire de alte mamici care efectiv „urlau” de durere, eu nu puteam deschide gura nici macar sa raspund intrebarilor medicului (intrebari de genul cum o sa il cheme pe baiat etc.).

Imi era foarte somn, pentru ca nu dormisem cateva nopti inainte din cauza insomniilor care m-au bantuit in ultimul trimestru de sarcina. Nu stiu cand au trecut 4 ore de travaliu, ca medicul imi zice: Gata,deschide ochii ca in maxim 15 minute trebuie sa nasti. Asa a si fost. Am impins de cateva ori si a iesit comoara de baiat de 3300g si 51 cm, perfect sanatos. Din momentul acela mie mi-a trecut somnul si ma uitam la el cum il curatau.

Mi l-au adus pe piept si l-am sarutat pe frunte…o emotie si un sentiment care nu poate fi descris in cuvinte. In timpul nasterii m-am fisurat un pic si a trebuit sa mai stau pe masa, dupa care m-au mutat intr-o rezerva, desigur, in perfuzie pentru aproximativ 6 ore. Pe la 21 seara m-au dus in salon cu puiutul meu si de atunci am stat nedespartiti. A treia zi am plecat acasa.

(Geanina, Iasi)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 7 Mai, 2015

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Dan Mihalcea | Iasi | Spitalul Cuza Voda Iasi

Articole Similare

Nastere naturala cu domnul doctor Mihalcea Dan, de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook