Nastere naturala gemeni la Maternitatea Polizu, cu doamna doctor Oprescu Maria

Luna septembrie a anului 2011 m-a facut cea mai fericita femeie din lume. Am aflat ca sunt insarcinata si voi avea gemeni, ulterior am aflat ca sunt fete. La 7 luni de sarcina in urma unui control preventiv am aflat ca am colul deschis si a trebuit sa raman in spital.

La picioarele patului meu a trebuit sa se adauge niste caramizi gasite in curtea spitalului pentru a dormi cu capul in jos si picioarele sus. Nu aveam voie decat sa merg la toaleta. Ca in fiecare zi imi asteptam sotul sa vina in vizita.

A venit insotit de un prieten de familie pus pe glume si iar glume. Intre timp a venit si o buna prietena in vizita cu sotul. Toti vizitatorii s-au pus pe glume. Mai in gluma mai in serios le-am spus sa ma scuze ca trebuie urgent sa merg la toaleta. Am repetat mersul la toaleta de 4-5 ori pana cand sotul a spus ca pleaca sa ma lase sa ma linistesc.

La fel si prietena mea. Vazandu-ma fara musafiri le-am spus fetelor din salon ca mai merg inca o data la toaleta. Am iesit foarte nervoasa spunand ca ma doare burta ingrozitor si ca voi naste. Una din gravidute a plecat sa anunte asistenta de serviciu, iar eu mi-am sunat doctora.

Desi era Duminica aceasta mi-a spus ca in 7 minute va fi la spital. Dupa conversatia telefonica am mers la control la medicul de garda, am revenit in salon cu camasa de noapte de la spital, mi-am facut dus, m-am epilat cu ajutorul unei infirmiere si la usa ma astepta un scaun.

Impreuna cu infirmiera am ajuns la sala de nasteri. Am aflat ca nu sunt paturi si ca eu trebuie sa cobor la etajul 1 pentru ca voi naste prin operatie de cezariana. Doamna drguta asa ii spuneam infirmierei m-a dus cu liftul la etajul 1. La sala de nasteri m-au intins pe pat, mi-a dat ceva acte sa semnez si se pregateau de anestezie in momentul in care au constat ca nu mai este mult si copilul deja iesea.

M-au urcat in carucior si retur la etajul 2 impreuna cu doamna draguta. Am intrat din nou la sala de nasteri unde ma astepta doamna doctor Oprescu. M-a intrebat daca ma pot urca pe masa si am spus ca da. Doamna doctor mi-a spus ca vede capul copilul si sa imping.

Un alt domn doctor imi masa burta si imi cauta contractiile sa imi spuna cand anume sa imping. In momentul cand acesta a spus acum nu mi-a mai facut masaj la burta si nu am mai putut impinge din cauza durerii. „L-am certat” ca nu a continuat masajul urmand o noua contractie care mi-a adus pe Alina Andreea.

Am vazut in mana doamnei doctor un ghem mic alb ca spuma laptelui apoi si am cerut sa o tin in brate. Mi-a spus ca abia dupa ce va veni si cealalta fetita ma voi bucura de ele. Dintr-o data totul a devenit negru. Cand am deschis ochii, am inceput sa tip sa vina cineva la mine ca eu mai am o fetita si trebuie sa nasc.

Nu intelegeam nimic. A venit sotul mi-a luat mana si i-am simtit buzele cand o pupa. Incremenisem, nu stiam ce se intampla. Apoi mi-a spus ca doamna doctor a facut o minune si ambele fetite sunt la incubator foarte sanatoase, dar au nevoie de caldura.

Nu intelegeam nimic. I-am spus sa imi aduca mancare si sa o cheme pe doamna doctor. Aceasta a venit si mi-a spus ca mi-a facut anestezie generala pentru ca Maria Gabriela urma sa iasa cu picioarele si durerea era prea mare.

Doar dansa stie cum a scos-o cu picioare important este ca sunt foarte sanatoase si au recuparat luna peirduta. S-au nascut la 8 luni fix, 2,150kg si 1,950kg. De fiecare data cand imi amintesc ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut langa mine un medic asa bun.

(Sorina, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 20 Martie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Maria Oprescu | Maternitatea Polizu

Articole Similare

Am nascut natural un baiat si o fata la Spitalul Elena Doamna din Iasi

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook