Nastere naturala la Maternitatea Spitalului Onesti, cu doamna doctor Velescu Ana Maria

Experienta nasterii a fost pentru mine ceva special. Cu toate ca am nascut intr-un oras mic, la o maternitate de stat, pot sa spun ca am fost foate multumita de conditiile existente. In perioada travaliului, medicul care mi-a supravegheat sarcina si totodata cel cu care am si nascut, m-a monitorizat mereu desi nu era de serviciu.

Au existat si asistente care au stat langa mine non-stop, s-au comportat frumos cu mine fara sa tipe sau sa astepte sa le dau ceva. Dupa ce am nascut(nastere naturala), cele 2 ore in care trebuia sa stau treaza, personalul medical a fost langa mine, tinandu-mi companie pentru ca astfel timpul sa treaca mai usor.

Dupa aceea am fost dusa in camera si lasata sa ma odihnesc in voie. Bebelusul mi-a fost adus abia dimineata cand m-am trezit (desi eu nascusem seara iar in camera mea era dotata si cu patut pentru bebe).

Am stat cinzi zile internata in spital deoarece am prins si weekend-ul la mijloc si mentionez ca in toate zilele, bebelusul mi-a fost schimbat de cate ori era nevoie, imbaiat in fiecare zi iar lapticul era mereu clad si adus la fiecare din 2.5 ore.

Mai mult in primele 2 zile de la nastere nu am avut voie sa merg singura la baie, am fost insotita de personalul medical deoarece mi s-a spus ca puteam sa ametesc si sa cad.

Doctorul cu care am nascut cat si doctorul care era de garda (in zile cat am stat in spital), m-au vizitat mereu, consultandu-ma si intrebandu-ma daca sunt probleme. La fel s-a intamplat si cu doctorul neonatolog al copilasului meu.

De acasa nu am avut voie decat cu pampersi pentru bebelusi (scutece, laptic si medicamente a primit de spital), lucruri care tineau de igiena mea si mancare pentru mine.

In camera nu se primeau vizitatori, in schimb noi mamele puteam sa mergem in sala de asteptare si sa vorbim cu rudele.

Desi era iarna si foarte frig afara, in camera era destul de cald. In afara de doua paturi si doua patuturi, camera era dotata cu masa de infasat, Tv, frigider, dulap, masa si chiuveta. Se facea curat zilnic si se dezinfecta.

Daca ar fi sa mai nasc inca odata, nu as schimba nimic si as opta pentru aceeasi maternitate.

(Ana, Onesti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 30 Martie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Ana Maria Velescu | Onesti | Spitalul Municipal Onesti

Articole Similare

Nastere naturala cu Dr. Preda, Spitalul din Brasov

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook