Nastere naturala la Maternitatea Stanca din Cluj, cu domnul doctor Porumb Ciprian

A durat ceva timp din momentul in care m-am casatorit si pana am decis sa raman insarcinata..nu eram pregatita sa am copiii..era evident. Si mai mult decat atat imi era teama de durerile nasterii..chiar eram revoltata la un moment dat..ma gandeam de ce trebuie sa suferi atat..acum as avea un raspuns la asta dar vi-l spun mai tarziu.

Ok, ma decisesem dupa 4 ani de asteptare ca indiferent ce-o fi trebuie sa-mi inving teama si trebuie sa trec si pe aici, asa e viata. Au trecut 2 ani pana am reusit sa raman insarcinata..imi faceam o gramada de ganduri ca nu voi putea avea copii, insa nu renuntam la idee. Cred ca timpul asta de asteptare m-a incurajat si m-a intarit in toate temerile mele.

Am decis apoi ca ar fi cazul sa consult un medic sa vad daca am probleme medicale, insa ma gandeam la costurile mari si amanam.

Intr-o zi o prietena imi povestise de medicul ei si m-a chemat sa vin cu ea la spital sa discut macar de ce mi se intampla..imi era rusine si sa vorbesc deschis cu un barbat, ce sa-mi mai imaginez ca imi va face si un consult. M-am dus, l-am cunoscut si cu calm am stat si am vorbit despre tot ce ma interesa..nu-mi venea sa cred cum ma abordeaza, cum incepeam chiar eu sa pricep cat de firesti erau acele lucruri.

A urmat o serie de controale si analize cu dansul, toate decurgand normal. Nu m-a facut in nici um moment sa simt rusine. Dupa aproximativ 6 luni am ramas insarcinata si m-a urmarit acelasi medic. Foarte frumos s-a purtat toata perioada sarcinii. Cu rabdare imi raspundea la intrebari si imi explica tot ce aveam nevoie sa stiu.

A urmat nasterea apoi care a decurs natural si as zice eu destul de rapid si asta cred datorita faptului ca am facut foarte multa miscare in timpul sarcinii si pentru ca Dumnezeu m-a facut sa fiu tare si sa nu ma panichez la cea mai mica durere..ma incurajam singura.

Travaliul decurgea normal, insa eram putin dilatata. Mi-am amintit ce am invatat la cursul Lamaze si anume cat de mult ajuta clisma sa ma dilat si am cerut sa mi se faca, desi asistentele nu prea vroiau. La jumatate de ora dupa clisma apa se rupsese si eram dilatata 9 cm cat sa pot sa nasc. Imi aduc aminte ca atunci a venit medicul, m-a masat pe burta ca sa deranjeze copilul cat sa-si doreasca sa vina pe lume si in 10 minute l-am auzit plangand. Au urmat procedurile de curatare si coasere care nu au durat prea mult si cand mi-au spus ca este gata parca nu-mi venea sa cred.

A contat mult suportul si delicatetea cu care s-a purtat medicul, dar si moasa care m-a incurajat enorm. Spitalul la care am nascut este Stanca, medic Porumb Ciprian.

(C., Cluj)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 7 Mai, 2016

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Cluj-Napoca | Dr. Ciprian Porumb | Maternitatea Dominic Stanca

Articole Similare

Nastere prin cezariana la Orsova, cu Dr. Ivan Eleodor

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook