Nastere naturala la Spitalul Judetean Bacau cu doctor Zoican Gabriela

Buna ziua! Ma numesc Giana Adina, sunt din Bacau si am nascut la Maternitatea Spitalului Judetean Bacau cu doamna doctor Zoican Gabriela. Sunt mama a trei copii, dar va voi povesti despre prima nastere. Primul copil l-am nascut pe 30 mai 2008 si am fost monitorizata si asistata de doctor Zoican.

Relatia dintre noi a fost una deschisa si m-am simtit comod cu doamna doctor la fiecare vizita, la fel si sotul caruia ii explica ce este cu mine si cu bebe. Desi am vrut cezariana pana pe aproape, doamna doctor m-a convins sa nasc natural pentru ca organismul imi permite si voi avea o nastere usoara deci am acceptat.

In ultimele doua saptamani m-a chemat la control din doua in doua zile si la ultima vizita m-a internat pe la ora 11 pentru ca aveam dilatatie 3 cm. Desi nu era de garda, in jurul orei 17 cand ma apropiam de dilatatia maxima, doamna doctor a venit la spital direct de la cabinetul ei privat si a fost alaturi de mine… am putut sa o strang de mana cand aveam contractii puternice, sa-i spun tot si de toate…. m-a incurajat mereu si m-am simtit in largul meu cu ea.

Travaliul cel mai dureros a durat cam 3 ore dar am facut fata cu bine datorita asistentelor care m-au supravegheat. Una dintre ele ma mangaia pe frunte si ma umezea cu apa rece pe fata si pe buze. Epiziotomia a fost bine facuta astfel ca la externare doamna doctor mi-a putut scoate firele si am apreciat ca nu m-a lasat pe mana asistentei de la spalaturi.

Cat am stat internata adica 5 zile doamna doctor m-a vizitat zilnic si m-a ajutat sa obtin si o rezerva pt mine si bebe. Nu am ce sa-i reprosez ci doar sa-i multumesc…. drept urmare si la a doua nastere tot cu doamna Zoican am mers si a fost mult mai usoara decat prima deoarece stiam ca trebuie sa-i ascult intocmai indicatiile. Minusurile se indreapta catre sectia de maternitate care nu era deloc renovata.. cu var scorojit, mobilier vechi, lenjerii vechi si atmosfera apasatoare.

Unele asistente de la nou-nascuti erau foarte dragute si m-au invatat de toate… tin sa-i multumesc doamnei Brandusa care s-a nimerit sa fie prezenta la cei trei copii ai mei… altele insa tratau mamicile cu superioritate si fara blandete, dar au trecut toate.

La ultima nastere, in 2014, maternitatea era renovata… saloanele sunt dotate cu aer conditionat, frigider, jaluzele, geamuri termopan, paturi noi rabatabile, baie in fiecare salon cu apa calda non-stop… Acum exista saloane cu 4 si cu 2 paturi, nemaifiind nevoie de rezerve. Per total fost chiar bine si nu am simtit nevoia unei maternitati private.

Ca sugestie ar fi schimbarea atitudinii unor asistente care, femei fiind, nu empatizeaza mai ales cu mamicile aflate la prima nastere care au nevoie de sfaturi si incurajari, nu de vorbe grele, refuzul de a ajuta si nepasare.

(Giana, Bacau)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 28 Noiembrie, 2015

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bacau | Dr. Gabriela Zoican | Spitalul Judetean Bacau

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Bacau cu doctor Dinu

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook