Nastere naturala la Spitalul Universitar din Bucuresti, cu doamna doctor Voicu

Eu si viitorul meu sot la acel moment ne doream foarte mult un copil. Eu am fost operata in copilarie, datorita unei malformatii, la ambii rinichi si vezica, motiv pentru care ne-am facut foarte multe griji in privinta copilului si se adevereau oarecum pentru ca bebe intarzia sa apara.

Dupa aproape 1 an si vizite la 4 doctori care au spus ca cel mai probabil va fi nevoie de fertilizare, minunea s-a intamplat. Am gasit un doctor pe nume Negru Alice de la Spitalul Universitar, care mi-a urmarit sarcina. Un doctor necomunicativ si rece, dar bun. In saptamana 33, era Sambata dimineata ora 6:00, mi s-au rupt membranele si apa.

Mi-am sunat doctorul care nu a raspuns, in schimb mi-a raspuns la mesaj. Mi-a spus sa merg la Bucuresti la Spitalul Universitar. In acea zi dumneaei avea consultatii in alta localitate la o clinica privata acolo unde am mers pe tot parcursul sarcinii, dar la ora la care am sunat cu siguranta era inca in Bucuresti.

Plec impreuna cu sotul de urgenta la Bucuresti, noi fiind din Targoviste. Ajunsa acolo, spun pacienta cui sunt si vine rezidentul doamnei doctor. Discuta la telefon, imi face o ecografie, aveam deja contractii si ma duc in sala in care se pregatesc gravidele pentru nastere.

Contractiile deveneau tot mai puternice si aflu cu stupoare ca medicul meu nu vine la nastere. Vorbisem despre nastere prin cezariana, dar nu stabilisem clar. Aflu atunci ca voi naste cu medicul de garda, Popovici.

Ma duc in cabinet unde imi face o ecografie doamna doctor Voicu, rezidenta domnului doctor ajutata de acesta. Contractiile erau extrem de mari, abia rezistam. Intru in panica, la consult aveam deja dilatatie 8.

Ma duc inapoi in sala de nasteri unde 2 moase ma asteptau, vine domnul doctor, doamna doctor rezident si doctorul neonatolog. In final am nascut natural cu doamna doctor rezident Voicu asistata de domnul doctor si restul echipei mentionate. Toti au fost extraordinari. S-au comportat foarte frumos, m-au ajutat enorm si mi-au adus pe lume un baietel prematur dar sanatos.

Au urmat 10 zile de spitalizare in care bebe a fost ingrijit si supravegheat de doamna doctor neonatolog Mihai, un medic extraordinar de implicat si bun, comunicativ si intelegator, iar eu vizitata si consultata de doamna doctor rezident Voicu in fiecare zi.

Doctorul care imi supraveghease sarcina, in care imi pusesem toata increderea a ales sa nu vina la nastere. Cate chestii vorbite la telefon…A fost cumplit cand mi-am dat seama ca nasc prematur si ca medicul care imi cunostea istoricul complicat nu va fi acolo.

Conditiile in rezerva spitalului au fost..hm..o caldura foarte mare, dimineata ma trezeam cu parul ud de transpiratie, era luna Mai. Curatenie se facea in fiecare zi. Avantajul a mai fost ca era salonul langa terapie intensiva si in caz ca era vreo problema era cel mai rapid de ajuns.

Asistentele dragute, il ingrijeau ele pe bebe si ne invatau tot ce era nevoie si tot ce ne interesa sa stim. Tot personalul de care am avut parte a fost de exceptie si le multumesc pt tot.

Dar pe medicul care mi-a urmarit sarcina nu il voi mai recomanda vreodata. Cred ca problema asta cu nasterea ar trebui discutata inca de la inceput cu medicul care iti urmareste sarcina pentru a nu avea surpriza neplacuta de a nu se prezenta. In momentul nasterii, mai ales ca se poate intampla oricand, nu grija asta trebuie sa o aiba o mama.

(Alexandra, Targoviste)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 21 Octombrie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Alice Negru | Dr. Voicu | Spitalul Universitar Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala in apa, Maternitatea Isis Constanta

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook