Nastere Naturala Maternitatea Odobescu Feb.2021 Dr. Musat Alina

Bună ziua după 13 ani de la prima naștere pe care am avut-o în Italia a venit timpul sa experimentez și nașterea în România unde sincer îmi era si  frica sa nasc, citind fel și fel de articole, dar sa va spun povestea mea.

Duminica seara pe la ora 23:00, am mers sa beau apa când am constatat ca mi s-au rupt membranele. Totul bine aveam dureri de spate și de burta, asa ca am rugat soțul sa mergem la spital. Ajunsa acolo am fost băgată la triaj, monitorizata și testata pentru Covid. Aveam emoții enorme pentru ca nu aveam medic la Maternitatea  Odobescu, toata sarcina fiind monitorizata de un medic de la Maternitatea  Bega care era acum spital suport Covid.

Dupa toate astea am fost dusa in salonul care era lângă sala de nașteri. Au urmat ore grele, pentru ca, contracțiile erau destul de  puternice dar nu aveam dilatatie suficienta. Dimineața pe la 6:00, a venit doamna Dr. Mușat Alina cu un medic rezident. Au  început sa ma controleze din 10 în 10 minute, mai mult sa ma chinuie pentru ca nu  prea știa unde si  ce sa caute. In fine, pe la ora 8:00, durerile au devenit insuportabile și tânara practicanta care ma controla  le transforma intr-un  calvar. La un moment dat, am rugat-o pe doamna doctor sa nu o mai lase, pentru ca nu mai suportam.

Mi-a spus ca am ajuns la dilatație 7 și mai durează pana nasc. Intre timp, au mai nascut  doua fete în fata mea și urletele pe care le-am auzit deja ma făceau sa vreau cezariana, ceea ce era imposibil. La ora 9:00 a venit doctorița însoțită de 7 elevi și mi-a spus ca vor asista la naștere, toți niște copii. M-am simțit aiurea, pentru ca era momentul meu, nu un film la cinema.  M-au urcat pe masa și de acolo a început adevăratul calvar ,am început sa împing dar colul era retrovers ceea ce făcea expulzarea foarte dificila. După ce m-am chinuit încă 30 de minute am auzit-o pe doamna doctor care ma încuraja „hai Simona, ca se vede capusorul”. Intr-un final a venit pe lume  minunea mea și mi-au pus-o cu  funduletul în palma. Era o fetita de 3190g, totul bine, nota 10. Când m-am uitat în jur din elevi mai erau doar 2, restul leșinati, erau scosi din sala  pe rand.

Au mai urmat încă 40 de minute de chin pentru  curățarea și repararea celor” stricate”,toate făcute de practicanta sub supravegherea medicului.

Nu pot spune ca prima naștere a fost mai ușoară, dar după tot chinul când îți aduce minunea și ți-o pune în brate uiți tot.
În încheiere vreau sa menționez ca personalul a fost super ok ,tot ce lasă de dorit este spitalul. Exista  doar o baie la 7 saloane a câte 4 paturi, asa ca trebuie sa stai la rand. In rest eu am fost mulțumită și am rămas cu imaginea micuței atunci venita pe lume.

Simona

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 17 August, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Alina Musat | Maternitatea Odobescu | Timisoara

Articole Similare

Experienta Negativa
Experienta Neplacuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general neplacuta despre Nașterea Naturală.
nastere naturala

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook