Nastere Naturala Maternitatea Ploiești Iulie 2021 Dr. Culcea Irina

Cea de a doua sarcina..
Am urmărit sarcina la privat, la spitalul Lotus, cu același doamna doctor, Culcea Irina, cu care ulterior am nascut la maternitatea din Ploiești, în contextul pandemiei fiind cea mai apropiata maternitate.

Alegerea doamnei doctor nu s-a bazat pe nici o recomandare sau cunoștință, ci pur și simplu a fost vorba de intuiția mea..
A fost ceea de a doua naștere naturala. Prima naștere a avut loc la București.

Doamna doctor era de garda. Totul s-a întâmplat destul de repede, mai exact la 15.30 am ajuns la maternitatea Ploiesti, iar la ora 18:00 am născut. O cauza este și administrarea unei perfuzii, cu o substanță pentru sporirea contracțiilor.

Condițiile din salon au fost bune, iar comportamentul celor implicați (moasa, asistenta, doctor) mai mult sau mai puțin uman. Consider ca mai avem de lucru la acest capitol (empatie).Comparând cu prima naștere, consider ca personalul medical ar trebui sa tina cont mai mult de starea emoțională a mamelor, atât în timpul travaliului, cât și după naștere.

Din păcate mâncarea lasă de dorit, condițiile de la baie la fel, iar solicitarea de halate curate părea sa le deranjeze pe doamnele asistente/îngrijitoare.

Un alt aspect este faptul ca era foarte aglomerat, probabil din cauza pandemiei și a faptului ca alte spitale erau suport Covid. Din păcate nici vorba de consultanta în ceea ce privește alăptarea sau îngrijirea nou născutului, și nici o șansă de a discuta cu medicul neonatolog care monitoriza copilul.

Un alt lucru ce m-a uimit a fost faptul ca noi mamele puteam cobori la poarta, puteam lua legătura cu rudele, fără nici un control/test Covid, cum de altfel la internare singura garanție în ceea ce privea riscul îmbolnăvirii cu Corona Virus consta în completarea unui formular în care spuneai ca nu ai luat contact cu nimeni infectat în ultimele 14 zile, deci era vorba doar de „sinceritatea” fiecăruia.

Alexandra

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 9 Martie, 2022

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Irina Culcea | Maternitatea Ploiesti | Ploiesti

Articole Similare

Experienta Neutra
Experienta Neutra - aceasta poveste relateaza o experienta in general neutra despre Nașterea Naturală.
poza

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook