Nastere naturala provocata Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria Octombrie 2016 Dr. Radu Monica

Numele meu este Corina, am născut natural dar provocat, o fetiță sănătoasă și frumoasă, in octombrie 2016, când aveam 21 de ani. În curând Abigail împlinește 5 anișori, este o domnișoară in toată regula, un copil foarte ambițios si isteț.
Până să va vorbesc  despre naștere in sine, aș vrea să spun că am destul de povestit, sper să nu va plictisesc. Incep cu  câteva cuvinte despre cum a decurs sarcina, care a fost una cu multe riscuri, peripeții si multe internări, dar cu ajutorul lui Dumnezeu si a doamnei Dr. Radu Monica, totul a decurs foarte bine.

După cum spuneam, am fost internată de foarte multe ori in perioada sarcinii, deci am o parere bine formată despre personalul medical din vremea aceea. Sunt impotriva șpăgilor si a pilelor, tocmai de aceea am reușit să văd real ce se întâmplă. Pot spune că dacă esti o persoană care își vede liniștită de treabă, nu are nimeni nimic cu tine.

Am fost tratată cam la fel ca si celelalte fete care scoteau bănuții, curățenia a fost ok după părerea mea, condițiile la fel… Singurele problemioare, le-am întâlnit in cazul infirmierelor, care de multe ori erau prea plictisite să îți schimbe lenjeria cand cereai, o faceau, dar in dorul lenii, si veneau la prima oră a dimineții la curățenie, izbind parcă din adins tot ce prindeau in cale … Despre restul personalului nu am de ce să mă plâng, doamna Dr. Radu, este o femeie de milioane, pentru mine contează foarte mult ca înainte de toate să fi om, să arăți că îți pasă,  dar si despre profesionalism dansei, pot spune ca nu încape îndoială.

Cât despre naștere, deși tot am avut riscul de a naște prematur, de la atâta grijă, am ajuns la 40 de săptămâni si 5 zile si bebelina nu dadea semne ca vrea să iasă, până cand doamna doctor m-a chemat la spital ca să imi provoace travaliul. Intr-o duminică seară, am simțit mici contracții si la BCF-uri inima fetiței o luase la galop. Atunci asistenta a chemat medicul de gardă, pe domnul Dr. Chirea, care s-a purtat frumos,  să ma verifice si au decis să mă trimită in sala de travaliu pentru monitorizare.

După ora 8 seara, am stat la aparat, dar fetița nu dadea semne sa se liniștească, așa ca am sunat-o pe doamna doctor care a venit de acasă special pentru mine in weekend, desi in ziua următoare intra de gardă pentru 48 de ore, fără sa riposteze in vreun fel , si a plecat aproape de miezul nopții când totul a fost bine, si  intre timp au pregătit procedurile in cazul in care va fi nevoie de cezariană.

După ce totul s-a liniștit, am rămas sub atenția moaselor in sala de travaliu să ma odihnesc, ca a doua zi, doamna doctor sa imi provoace nașterea. Luni, pe 24 octombrie, ușor ușor, mi s-a declanșat travaliul in jurul orei 10, dar m-am dilatat foarte greu, deși am primit două perfuzii cu oxitocină, calciu,  si s-a încercat si dilatarea manuală… Pe la ora 16, doamna doctor mi-a permis să ma plimb puțin cu soțul în curtea spitalului, să mănânc că să prind puteri să continuăm după o mică pauză. Plimbarea aceea mi-a prins foarte bine. Cand am urcat ultima treaptă însoțită de sot, am simțit că ceva s-a întâmplat, că ceva curge. Am mers in salon, am verificat si pierdusem tot dopul gelatinos si ușor se fisurasera si membranele. Am mers înapoi în sala de nașteri unde doamna doctor a confirmat, m-a verificat din nou si din păcate eram dilatată doar 2 cm la ora 17. Deja aveam contracții dureroase dar le făceam față cu bine. Insa mi-au rupt membranele si mi-au pus a doua perfuzie cu oxitocină.

De aici au început adevăratele dureri, am vărsat tot ce mancasem si aici am avut parte de o infirmieră cam acră, indignată ca i-am provocat prea mare deranj, dar s-a liniștit repede la apariția doamnei doctor, care fiind de gardă, trebuia să mai plece puțin, dar 90% din timp a fost cu mine si mă încuraja enorm și ma proteja de răutățile moselor si infirmierelor care stăteau pe margine in momentul in care se schimba tura si faceau oare cum mișto de mine pe seama faptului că sunt de altă religie, dar eram prea concentrată pe ceea ce urma că să le iau in seamă.

Trebuie să o mentionez aici pe  moașa pe care toată lumea o striga Vivi. O femeie de excepție, m-a ajutat enorm cât timp doamna doctor era plecată din sală, dar din păcate nu am reușit să nasc pe tura dumneaei. De la ora 17 până la ora 19 când s-a schimbat tura, am fost dilatată aproape complet, aveam dureri groaznice, simțeam ca ceva se întâmplă cu mine, parcă eram in altă dimensiune, aveam impresia că sunt pe altă lume si totul era un haos in mintea mea. Au trecut 2 ore de astfel de dureri, timp in care m-am dilatat cu adevărat. La un moment dat, ceream si  cezariană fără sa constientizez, dar totuși eram calmă, nu am făcut galagie , am gestionat durerile cu bine, știam ca frica blochează durerea in corp si asteptam cu nerăbdare doar să îmi văd fetița. Am reușit si am trecut peste tot, fără să imi fie frică de nimic.

La 19:30, am urcat pe masa de nașteri și atunci doamna Radu a rugat noua moașa sa ne ajute pentru ca ne asteptam la un copilaș mai mare, eu fiind destul de micuța atunci mi-am dat seama că trebuie să ma apese pe burtă cu cotul si fără să vreau m-am panicat puțin, pentru ca îmi aduceam aminte de toate poveștile din popor, ca ramai fără aer, că îți rupe coastele…🤣🤣 Și am început să mă vaiet ca o babă, aoleu, aoleu, dar pe volum mic, totuși mă auzea doamna doctor.

Am impins de 3 ori, la ultima împingere, într-adevăr a intervenit moașa, dar chiar nu a fost nimic din ceea ce credeam. In acel moment a ieșit bebelina, dar fiind puțin panicată de cum se va simți cotul moașei la următoarea contracție, nu am realizat si mă văitam in continuare 😅😅. Atunci doamna doctor m-a întrebat: ” de ce vă văitați doamna G. ? Gata, ați scăpat.” Atunci la 19:45 m-am ridicat puțin si am văzut o gogosica mică, movalie, pe care am auzit-o plângând așa in slow motion 😂😂 fapt pentru care, a primit nota 9. A cântărit 3.300gr si 50 de centimetri. Cand mi-a aratat-o ștearsă si înfășată, deja era atat de albă si frumoasă după nici 10 minute. Dragoste la prima vedere❤️.

Fetița a fost dusă la neonatologie, iar eu am rămas la cusut deși am avut epiziotomie, nu am simțit decât o mică senzație de căldură cand am fost tăiată. Cum am văzut-o pe Abigail, nu am mai simțit nimic… Sa ma coasa nici nu mai știu cat a durat pentru ca nu mai simțeam nimic, eram ca noua, puteam alerga si la maraton, doar ca pierdusem  sange cât să fiu amețită 😬

Dupa ce am fost cusută, am fost dusa in camera alăturată, unde am stat 2 ore să ma masez ca să elimin resturile. Doamna doctor m-a vizitat si acolo deși își „terminase treaba cu mine” si ma simțeam chiar foarte bine. M-am așezat direct pe cusături, nu am avut niciun disconfort. Infirmiera pentru ca cu adevărat a avut batai de cap la cât am vărsat acolo, a primit 50 de lei si pentru asta, cele două ore, au trecut imediat fără să adorm, pentru ca a făcut treabă bună, tinandu-ma de vorbă.

Am fost dusă la salon unde singura dezamăgire a mea a fost că nu m-am putut ridica să merg la fetița sa o vad si sa o alăptez până a doua zi la 12, pentru că amețeam foarte tare si nici nu mi-a fost adusă de nimeni. Pot spune că a fost o experiență frumoasă, fericită, deși am suferit mult din cauza sistemului ăstuia care nu îți permite să ti bebelușul lângă tine,  asa ca ti se pare ca 3 ore sunt o veșnicie… Nu au un impact prea bun asupra psihicului unei proaspete mămici. Dar am trecut peste, acum plâng, probabil emoțiile se amplifică datorita faptului ca așteptăm un nou membru in familie. O sarcină monitorizată tot de doamna Radu, căreia îi mulțumesc din suflet! Pot spune că o iubesc si imi este drag să o revăd la orice oră!❤️

Fiți curajoase dragi mămici și să nu aveți teamă de nimic. Corpul nostru este mai inteligent decât îl considerăm noi. Pregatiti-va psihic. Acesta  este singurul inamic. Nu lăsați frica să vă conducă, totul va fi bine!

Corina

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 16 Septembrie, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Alexandria | Dr. Monica Radu | Dr. Sorin Chirea | Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook