Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Culoarea ochilor bebelusului depinde in special de culoarea ochilor parintilor, dar nu intr-o proportie de 100%, generatiile anterioase contand si ele, dar intr-o mai mica masura. Astfel, exista parinti cu ochii inchisi la culoare care au un bebelus cu ochisorii verzi sau albastri. Cu toate acestea s-a constatat ca genele culorilor inchise sunt dominante genelor culorilor deschise.

Majoritatea bebelusilor se nasc cu ochisorii albastri/gri. Nuanta devine definitiva in jurul varstei de 3 ani.

O afectiune rara numita heterectomie face ca aceeasi persoana sa aiba ochii de culori diferite. Un exemplu celebru este actrita Mila Kunis care are un ochi albastru si unul verde.

Pe baza cercetarilor stiintifice de ani de zile a fost creat un tabel orientativ de probabilitate pe care il puteti consulta pentru a va face o idee despre cum ar putea sa aiba ochisorii bebelusul, tinand cont de culoarea ochilor parintilor.

Parinte 1 Parinte 2 Sanse ochi bebelus CAPRUI Sanse ochi bebelus VERZI Sanse ochi bebelus ALBASTRI
 Caprui  Caprui  75%  18,5%   6,5%
 Verzi  Caprui  50%  37,5%  12,5%
 Albastri  Caprui  50%    0%  50%
 Verzi  Verzi  1%  74%  25%
Verzi Albastri  0%  50%  50%

 

Data publicarii: Vineri 16 Mai, 2014

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook