Parul in ochi poate afecta negativ copilul

Parintii copiilor cu parul lung, indiferent daca sunt baietei sau fetite, sunt preocupati de efectele „parului in ochi”. Unele frizuri, mai ales cand parul creste si se apropie de urmatorul tuns, duc inevitabil la astfel de situatii. Copilul il indeparteaza cu manutele sau dand din cap, insa de multe ori concentrat la joaca uita sa faca acest lucru.

Specialistii ne avertizeaza asupra efectelor „parului in ochi” la copii:

* Vederea poate fi afectata pe termen lung, mai ales daca varsta copilului este intre 1 si 4 ani. In aceasta perioada de dezvoltare a vederii binoculare ochisorii copilului se adapteaza permanent pentru ca impreuna sa se coordoneze perfect si sa obtina efectul tridimensional. Ochii nu trebuie obositi si suprasolicitati. Se pare ca una dintre problemele oftalmologice ce poate aparea este strabismul;

* Copilul poate dezvolta un tic, de a da din cap sau de a strange ochisorii in urma eforturilor repetate de a vedea mai bine sau de a indeparta parul din ochi, pentru o perioada lunga de timp;

Din fericire nu toate frizurile cu par lung duc la situatia in care copilul se lupta ca firele de par sa nu ii intre in ochi. Parintii pot gasi solutii pentru a evita acest lucru si daca sunt atenti la comportamentul copiilor efectele negative sunt complet evitate.

Data publicarii: Marți 15 Iulie, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook