Evitarea pierderii sarcinii in primul trimestru

Femeile evita sa dezvaluie faptul ca asteapta un copil in primele 3 luni de sarcina. Acest lucru deoarece primul trimestru este considerat ca fiind cel mai riscant: 20% dintre femeile gravide pierd sarcina.

Sangerarile vaginale apar la o treime dintre gravide si cand sunt insotite de dureri abdominale sunt un semn ca trebuie anuntat imediat medicul. De asemenea durerile insotite de scurgeriu maronii inchise la culoare.

Din fericire, in anumite situatii un tratament poate rezolva problema si astfel sarcina este salvata.

Ce poate face o femeie pentru a preveni o sarcina cu probleme

Din pacate certitudinea ca se pot evita problemele in proportie de 100% nu exista, insa tinand cont de factorii de mai jos, femeile pot ajuta sarcina sa decurga cat mai normal, avand astfel linistea sufleteasca a faptului ca au facut tot ceea ce a depins de ele:

* fumatul;
* consumul de alcool;
* evitarea infectiilor genitale;
* evitarea pe cat posibil a unui mediu poluat;
* alegerea unei alimentatii sanatoase, traditionale, cat mai naturale si pe cat posibil organica (fara pesticide, conservanti, E-uri);
* evitarea produselor de curatate puternic parfumate, cu clor sau alti agenti puternici, ele duc la inhalarea vaporilor toxici;
* efectuarea analizelor de sange – pot indica anumite carente ce pot fi corectate sau alte probleme care pot fi tratate evitand astfel pierderea sarcinii;

In cazul in care gravida se confrunta cu stari usoare de ameteala, greata, varsaturi, acestea nu reprezinta o problema majora, ele fiind destul de des intalnite. Daca insa frecventa lor creste, apare deshidratarea, starea de rau iar gravida este palida, cu stare generala proasta si mai ales deshidratata trebuie anuntat de urgenta medicul.

 

Data publicarii: Sâmbătă 18 Martie, 2017

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook