Nasterea sa nu prinda parintii nepregatiti

 

Ultimele saptamani de sarcina par interminabile din cauza emotiilor asteptarii viitorului membru al familiei. In ciuda acestui fapt, parintii trebuie sa fie pregatiti material si spiritual sa primeasca in sanul familiei rodul dragostei lor.

Daca in privinta cumpararii lucrurilor necesare noului-nascut exista o serie de superstitii, viitoarea mamica ar trebui sa aiba bagajele facute pentru ca internarea la maternitate sa nu o prinda nepregatita.

Este necesar ca gravida sa-si cumpere din timp: pasta si periuta de dinti, cana, farfurie, lingura, furculita, sapun si sapuniera, pijamale, papuci si capot batiste si servetele uscate si umede, vata si absorbante. Toate lucrurile vor fi asezate cu grija pentru ca in momentul cheie nimeni nu mai are timp de facut bagaje.

Iata semnele care prevestesc nasterea:

1) Durerile de spate care nu cedeaza la schimbarea pozitiei si apar si dispar.

2) Coborarea fatului urmata de usurarea respiratiei, dar urinari dese si umflarea picioarelor.

3) Contractii mult mai puternice decat cele obisnuite din timpul sarcinii, mai lungi si mai numeroase intr-un interval scurt de timp.

4) Ruperea membranelor sau popular „pierderea apei”. Lichidul amniotic curge din abundenta sau picura pe picioarele viitoarei mamici.

5) Tendinta gravidei de a aranja casa, camera copilului, a pune in ordine totul, cunoscuta sub numele de” instinct de cuib”.

Desi femeile si sarcinile difera, semnele iminente nasterii sunt in esenta similare.

Familia trebuie sa fie pregatita si psihologic pentru primirea noului-nascut, o atentie speciala acordandu-se celorlalti copii, care vor fi lamuriti ca au un loc special in inimile parintilor. Noul membru al familiei nu le va lua iubirea parinteasca, ci va avea doar nevoie de mai multa ocrotire si atentie pentru a creste.

(Autor: Elena Stan)

Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook