Administrare Symbicort la copii

Intrebare – Alina: Am administrat copilului meu de 8 ani o instalatie de Symbicort si una de Flixotide pentru astm bronsic alergic. Dar la 10 minute dupa administrare a inceput sa tremure foarte tare de frig. Flixotide era rece sau e o reactie adversa? Cat de grav este? Sunt la recomandarea medicului si mai are 10 picaturi de Xizal si o pastila de Singulare 5mg seara.

Raspuns – Dr. Ana Stefanescu: Symbicortul contine un bronhodilatator (Formoterol), care uneori poate avea reactii adverse de tipul agitatiei, tahicardiei. Nu se descriu tremuraturi pentru acesta – dar pentru alte substante din aceeasi gama se descriu si tremuraturi. Asa ca mi se pare posibil sa fi fost din cauza acestei componente. Nu cred sa fie nevoie sa nu il mai administrati – incercati si cu urmatoarea doza pentru a vedea daca se repeta efectul, situatie in care discutati cu medicul dumneavoastra. Multa sanatate!

Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook