Bitest cu risc crescut

Intrebare – Oana: Am 36 de ani jumate. La testul de morfologie domnul doctor a spus ca totul este ok. Rezultatele testului sunt urmatoarele: Varsta sarcina : 12 + 1

papp-a 2, 95 mlU/ml 1, 11 MoM
hcg 71, 4 ng/ml 1, 8 MoM
risc de varsta 1:178
risc combinat Trisomy 21 1:1615
Trisomy 13/18 + NT 1:10000
CRL 58, 5
Nuchal Translucency 0, 65

Osul nazal este format (asa a zis medicul in timpul ecografiei) dar vad ca aici in rezultate apare ca nespecificat. Medicul mi-a spus ca am un risc foarte crescut si mi-a propus sa fac amniocenteza…Este chiar atat de mare riscul? M-am documentat un pic si nu prea imi surade ideea de a face amniocenteza. Iar in familie nu avem antecedente.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Bazandu-ne pe rezultatele de aici riscul de sindrom Down este 1 la 1615. Acesta este un risc redus, pentru care nu este nevoie sa se faca amniocenteza. In schimb daca medicul dumneavoastra a gasit vreo modificare ecografica sugestiva pentru vreun sindrom atunci ar trebui sa discutati cu dansul pentru a va lamuri daca va este de folos amniocenteza sau nu.

Data publicarii: Luni 12 Noiembrie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook