Clipit des la baietel de 3 ani

Intrebare – Loredana: Baietelul este in varsta de 3 ani si jumatate. Deodata a inceput sa clipeasca des, sa stranga din ochisori la interval de secunde sau minute. Am pus pe seama bretonului si l-am tuns mai scurt. Dar face in continuare. Am mers la control oftalmologic si nu are probleme cu vederea. Ne puteti sfatui cum sa procedam mai departe, ce poate insemna acest clipit des? Va multumim!

Raspuns – Dr. Calin Mircea Metes: Este necesar un consult la neurologie infantila si efectuarea unei electroencefalograme atent interpretata de neurolog pentru a se va exclude o manifestare epileptica (echivalenta). Daca rezultatul este pozitiv se va introduce tratament obligatoriu. Daca electroencefalograma este normala tot neurologul va stabili daca este vorba doar de un tic.

Data publicarii: Sâmbătă 26 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook