Col putin scurtat

Intrebare – Diana: Buna ziua, am fost la ecografia de trimestru 2 – 4D si mi-a spus ca am colul putin scurtat, am 32mm. Si 21 saptamani iar distanta ar fi de 13.6 cm. Doctora mi-a dat tratament cu NoSpa si Ucosin pentru ca aveam dureri de spate si repaus. Intrebarea mea: Este atat de grav, pot pierde sarcina, sa stau numai in pat lungita?

As vrea sa ies 10 minute la aer curat, durerile de spate nu mai sunt, am mici dureri ca la ciclu dar mi s-a spus ca sarcina este joasa, placenta este pozitionata posterior dreapta jos … Va multumesc si sper ca ati inteles ce am scris, o zi minunata va doresc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Din ce ati povestit aici nu aveti niciun risc. Un col de 32 mm la 21 saptamani se afla in intervalul considerat normal (30-52 mm). Este drept ca este sub medie, de aceea ar trebui repaus relativ, nicidecum repaus absolut (cu alte cuvinte puteti sa va ocupati de treburile cotidiene, nu ar fi insa o idee buna sa ridicati haltere sau sa faceti aerobic). Nu inteleg ce ati spus in legatura cu placenta si cei 13.6 cm, ceva nu se leaga.

Data publicarii: Luni 28 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook