Riscuri placenta jos inserata

Intrebare – Delia: Sunt insarcinata in 23 de saptamani si la ecografia de trimetrul 2 mi s-a spus ca placenta este situata in partea din spate, stanga jos. Nu e placenta praevia, insa nu mi-e foarte clar ce riscuri sunt sau daca am ceva contraindicatii. Medicul mi-a zis ca as putea avea eventual sangerari in trimestrul 3 sau ceva complicatii la nastere, dar tot nu mi-e clar. Multumesc mult!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Placenta jos inserata presupune riscuri importante de sangerare in cazul depunerii de efort fizic deosebit sau in caz de contact sexual. De aceea este nevoie de repaus fizic si sexual pana la o noua evaluare. Repausul fizic nu trebuie sa fie total, trebuie doar sa evitati efortul fizic deosebit. Respectand aceste reguli, riscul de sangerare in caz de placenta jos inserata este redus. Daca totusi apare o sangerare pe cale vaginala va trebui sa luati legatura cu medicul dvs pentru a sti ce aveti de facut. La urmatoarea ecografie cereti masurarea distantei dintre placenta si col. Daca aceasta distanta este de 2 cm sau mai mult atunci riscul de sangerare tinde catre zero.

Data publicarii: Vineri 24 Februarie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook