Copilul nu doarme singur

Intrebare – Valentina: Baietelul meu de 8 ani adoarme numai cu mine, cu o manuta pe sanul meu. Incerc mereu sa il dezvat dar nu reusim deloc. Il poate afecta acest lucru? Sa il las sa adoarma cu tati o perioada, ce ma sfatuiti? Multumesc!

Raspuns – Psihoterapeut Andreea Stroe – Matauan: Fiul dumneavoastra este suficient de mare acum astfel incat sa poata sa doarma singur. Puteti incepe sa faceti aceasta tranzitie daca spatiul va permite. Procesul acesta poate avea loc treptat, cu informarea si cu acordul lui. Il puteti asigura de iubirea dumneavoastra si de faptul ca indiferent daca dormiti cu el sau daca el doarme singur, iubirea este acolo si dumneavoastra sunteti alaturi de el. Apoi ii puteti spune succint ca el este mai mare si ca de acum poate dormi singur si ca dumneavoastra il veti insoti in acest proces. Puteti sa stabiliti unde urmeaza sa doarma (daca este alt pat fata de cel în care dormiti acum) si sa stati initial alaturi de el pana adoarme. Urmand ca apoi sa va retrageti mai repede, inainte ca el sa adoarma, astfel incat el sa isi creeze si deprinderea de a adormi singur. Acestea sunt doar cateva idei, procedeul este important sa fie personalizat la nevoile lui si la posibilitatile si dorintele familiei dumneavoastra. Mult succes!

Data publicarii: Marți 4 Iulie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook