Ecografiile si depistarea malformatiilor

Intrebare – Ana Maria: Buna seara, am si eu o nelamurire, am nascut un bebe cu o malformatie la piciorul drept, asta am aflat dupa nastere, as dori sa stiu daca diferenta dintre piciorul stang si cel drept se putea vedea la o ecografie obisnuita. La aceste ecografii pe care le facem luna de luna nu se vad membrele? Prin masuratorile efectuate nu se putea observa ca dreptul e mai mic ca stangul?

Raspuns:

Dr. Silviu Istoc
Dr. Silviu Istoc Medic specialist Obstretica-Ginecologie, Chirurgia ginecologica minim invaziva, Medicina Materno-Fetala https://www.dristoc.ro

Aceste defecte se pot evidentia numai in cadrul unor ecografii speciale, morfologice, nu se pot depista la ecografiile uzuale lunare. De asemenea, unele malformatii se pot depista la ecografiile morfologice numai dupa o anumita varsta gestationala ( de exemplu unele asimetrii nu se pot depista decat dupa 32 saptamani).

Data publicarii: Luni 28 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook