Chisturile de plex coroid

Intrebare – Angela: Buna ziua, as vrea sa stiu mai multe detalii despre chisturile de plex coroid. La ecografia de 17 saptamani, fetita mea a avut aceste chisturi de mici dimensiuni si dispuse bilateral.

Doamna doctor mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez. Stiti ceva despre aceste chisturi? Din ce cauza se pot forma? Pot afecta copilul? Acum avem 22 saptamani si asteptam sa mergem la urmatoarea ecografie. Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Plexul coroid este format din mai multe glande ce secreta lichid cefalorahidian. Uneori aceste glande se pot bloca si se transforma in chisturi. Aceste chisturi se micsoreaza treptat dupa care dispar pe la 24 saptamani. Chisturile de plex coroid nu au izolat nicio consecinta asupra fatului. Insa daca ele se asociaza cu vreo malformatie fetala, atunci chisturile impreuna cu acea malformatie pot fi parte a unui sindrom genetic, cel mai probabil cu impact serios asupra dezvoltarii fatului. Atitudinea este corecta, aceea de a evalua exhaustiv morfologia si functia organelor fetale la 22 saptamani. Dupa cum am spus, daca acum nu se descopera vreo malformatie impreuna cu aceste chisturi atunci cel mai probabil nu vor fi probleme cu fatul.

Data publicarii: Joi 7 Aprilie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook