Nastere naturala la Spitalul Polizu din Bucuresti

Am fost invitata de prietena mea Madalina sa va povestesc nasterea fetitei mele. Din pacate, povestea este plina de griji si internari, dar, din fericire, este cu un final fericit.

In urma unei ecografii de rutina, s-a constatat faptul ca fetita mea avea o problema de vascularizare la artera craniana. Doctorul m-a internat de urgenta in spital pentru monitorizare, deoarece putea fi ceva temporar.

Din fericire, asa a si fost. La urmatoarea ecografie, dupa 2 zile, situatia ei s-a ameliorat. Totusi, mi s-a recomandat sa mai raman in spital inca 2 zile, pentru monitorizare.

Dupa 2 zile, la urmatoarea ecografie, fetita mea a suferit un episod de bradicardie. Atunci medicul mi-a indus o usoara stare de travaliu, eu fiind oricum dilatata 3 cm, pentru a vedea cum se comporta bebelina. Din fericire, totul a decurs normal, asa ca am decis sa asteptam sa inceapa travaliul in mod normal. Mi s-a recomandat sa urc si sa cobor scari, sa fac miscare, pentru a grabi putin nasterea, dar totodata pentru a naste natural. Doctorii se temeau sa nu se repete episodul de bradicardie, iar eu eram deja cu sarcina in 38 de saptamani.

3 zile mai tarziu, bebelina mea s-a hotarat sa vina singurica. La 9 seara mi s-a rupt apa, am avut cateva contractii pe parcursul noptii, insa nu suficiente. Dimineata, medicul s-a decis sa imi grabeasca travaliul, deoarece nu aveam contractii puternice si eram deja dilatata 5 cm, totul sub monitorizare atenta, pentru a nu se repeta episodul de bradicardie.

La 9:30 a inceput travaliul, iar la 11:30 fetita mea s-a nascut: perfect sanatoasa si cu plamani sanatosi.

Povestea s-a petrecut la Spital Polizu din Bucuresti, unde, cu mici exceptii, personalul a fost foarte atent si grijuliu, conditiile au fost mai mult decat decente, curatenia era la ordinea zilei si medicii sunt exceptionali.

(Mariana, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 12 Noiembrie, 2018

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Maternitatea Polizu

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Rudolf, din Stiftung Viena

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook