Perioada pana la o noua sarcina dupa nastere naturala

Intrebare – Veronica: Am nascut natural in 20 Iulie 2017 o fetita diagnosticata la nastere cu grave malformatii la inima. A fost operata la 11 saptamani dar dupa operatie a facut stop cardio-respirator si a decedat. Ne dorim sa avem un alt copil. Care este perioada minima de la nastere pana pot sa raman din nou insarcinata? Mentionez ca am nascut destul de usor fara vreo complicatie. Ar trebui sa schimb medicul avand in vedere ca pe toata perioada sarcinii nu a vazut problemele de la inima desi s-a confirmat ca erau un conglomerat de malformatii? Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Imi pare rau sa aflu despre ceea ce vi s-a intamplat. Din pacate rata de detectie a malformatiilor cardiace in timpul sarcinii de cele mai multe ori nu depaseste 70%, de aceea este perfect plauzibil ca intr-o sarcina sa nu se detecteze malformatiile chiar pana la termen.

Avand in vedere ca ati nascut usor si fara probleme, teoretic puteti ramane insarcinata chiar dupa prima menstruatie fara probleme. Pentru a scadea la minim riscul aparitiei de noi malformatii va trebui sa luati un supliment de Acid Folic 1 mg pe zi inca de cu doua luni inainte de conceptie. Dupa ce ramaneti insarcinata trebuie sa stiti ca detectia malformatiilor cardiace nu intra neaparat in atributiile medicului care urmareste sarcina ci mai degraba in atributiile medicilor care vor efectua ecografiile morfologice. De aceea va trebui sa aveti mare grija cine si unde va efectua acele ecografii morfologice. Succes!

Data publicarii: Luni 20 Noiembrie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook