Sarcina, dupa pastila de a doua zi

Intrebare – Anemona: Am 40 de ani. Am avut contact sexual neprotejat cu sotul si nu s-a retras la timp. Am intrat in aplicatie si fix cand s-a intamplat „accidentul” imi spune ca a fost ovulatia si ca riscul de sarcina e maxim. Dupa 10 ore de la contact am luat o pastila de Escapelle (pastila de dupa).

Insa sunt foarte stresata…e posibil sa fi ramas insarcinata in cele 10 ore? Isi mai face efectul pastila? Daca raman insarcinata, copilul va avea probleme? O sa il pastram. Fiind Sarbatorile am voie sa ciocnesc sampanie sau un pahar de vin la masa de Craciun, daca am luat azi Escapelle?

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Este posibil sa fi ramas insarcinata, chiar cu Escapelle, totusi probabilitatea sa se fi prins sarcina este foarte mica. Daca ramaneti insarcinata, copilul nu va avea probleme din cauza Escapelle. Dupa administrarea de Escapelle consumul de alcool este permis, totusi daca cumva s-a prins sarcina consumul de alcool nu este recomandat.

Data publicarii: Luni 23 Decembrie, 2019

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook