Insuficienta ovariana si sarcina

Intrebare – Diana: Buna seara, am o problema foarte mare: am 29 de ani si nu am avut niciodata menstruatie decat cu ajutorul anticonceptionalelor, am fost trimisa la Ginecologie apoi la Endocrinologie pentru ca mi s-a spus ca nu am ce face la ginecologie si am fost diagnosticata cu insuficienta ovariana, imi doresc foarte mult sa am un copil si va rog din suflet sa ma ajutati sa ma indrumati cum sa fac?? Va multumesc cu respect!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Insuficienta ovariana din pacate este echivalenta cu rezerva ovariana absenta, asta inseamna ca nu mai sunt ovule deci implicit nu se mai poate obtine o sarcina prin ‘forte proprii’. Totusi, exista cateva modalitati prin care se poate obtine o sarcina cu ovocite de la donatoare insa. Ar fi copilul dvs. din punct de vedere biologic, insa nu si genetic. Pentru confirmarea diagnosticului de insuficienta ovariana si pentru discutii in legatura cu o eventuala sarcina puteti veni la un consult.

Data publicarii: Duminică 27 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook