Pseudoartroza tibie

Intrebare – Ana: Am nascut un copil cu o malformatie la picior mai exact pseudoartroza tibie, agenezie de peroneu si hipoplaxie de femur. La 6 luni ni s-a spus ca nucleul femural nu a aparut la piciorul malformat. Este posibil sa nu mai apara deloc acest nucleu din cauza malformatiei?

Raspuns – Dr. Genoveva Hiastru: Orice malfomatie la nivelul membrelor la copii atrage dupa sine intazieri in dezvoltarea structurilor osteo-articulare invecinate, respectiv maturatie intarziata a nucleilor ososi femurali. De obicei acesti nuclei de osificare apar mai tarziu, in special in caz de hipoplazie de femur si malfomatii congenitale de tibie si peroneu, asa cum spuneti ca are copilasul dvs., de aceea e importanta umarirea copilului la un medic ortoped pediatru priceput pentu corectie ortopedica si chirugicala cat mai precoce. Multa sanatate!

Data publicarii: Joi 7 Iulie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook