Pseudocerealele si durata de pastrare a carnii congelate

Intrebare – Mihaela: Am un baietel de 7 luni, 9.800 kg si 72 cm diversificat de la 6 luni. Vroiam sa stiu daca pot sa ii dau pseudocereale. Si ce e mai indicat pieptul sau pulpe de gaina de tara (cat timp se pot congela acestea crude pentru a fi folosite). Multumesc frumos!

Raspuns – Dr. Calin Mircea Metes: Nu stiu ce sunt pseudocerealele. Piept, pulpe e bine.

Raspuns – Andreea Rusu: Va felicit ca ii dati carne de tara si nu de supermarket. Atat pieptul cat si pulpa sunt in regula daca sursa este traditionala iar animalele sunt hranite natural. Totusi, la copii atat de mici atentie la pregatirea pulpei. Trebuie bine facuta, crestata, deoarece langa os se coace mai greu iar carnea cruda este de evitat.

In privinta pseudocerealelor, varsta medie la care se recomanda introducerea in cantitati mici este 8 luni. Pseudocerealele sunt de preferat deoarece nu contin gluten. Glutenul impiedica absorbtia vitaminelor si mineralelor chiar daca nu exista intoleranta la gluten. De asemenea este un iritant al organismului cu multiple efecte negative. Cu toate beneficiile, cantitatea trebuie sa ramana mica, moderata si in cazul pseudocerealelor.

Va recomand de asemenea orezul bio, malaiul bio (deoarece sunt cultivate fara pesticide).

In privinta carnii congelate, deoarece poate oxida, sunt recomandate urmatoarele durate de congelare: pestele, ficateii, pipotele – o luna si jumatate. Puiul – trei luni. Porcul si vita – sase luni.

Data publicarii: Marți 29 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook