Recoltare celule stem

Intrebare – Ioana: Se pot recolta celule stem si din dintisorii de lapte? Am vazut un reportaj. Nu am recoltat copilului care acum are 4 ani si m-ar interesa.

Raspuns – Florentina Ghitan: Ne bucuram ca luati in calcul recoltarea de celule stem. Dintii de lapte contin celule stem, asa cum aproape orice alt tesut al corpului nostru contine celule stem (de exemplu pielea, tesutul adipos, creierul, etc). Insa recoltarea si stocarea de celule stem se face doar pentru celule stem din sangele cordonului ombilical si din tesutul de cordon ombilical, deoarece sangele si tesutul de cordon ombilical contin suficiente celule stem pentru un transplant. Exista deja tratamente efectuate cu aceste celule stem.

Recoltarea de celule stem din dintii de lapte nu este o procedura autorizata de ANT (Agentia Nationala de Transplant din Romania). In Romania, ca si in multe alte state europene, doar recoltarea si stocarea de celule stem din sangele ombilical si tesutul de cordon ombilical sunt proceduri legale, autorizate de institutiile statului. Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii.

Data publicarii: Joi 26 Aprilie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook