Test de toleranta la glucoza

Intrebare – Carmen: Buna ziua! Sunt la a doua sarcina, iar cu prima am facut in ultimele 4 luni diabet in sarcina! Azi mi s-a facut testul cu un fel de suc natural foarte dulce! Mentionez ca in ultimele 2 saptamani mi-am verificat glicemia iar cea mai mare a fost 133. In ciuda faptului caci cei de aici (Germania) m-au dezamagit, as vrea sa stiu si eu de ce trebuie luata insulina de 2 ori pe zi? Aici mi s-a raspuns ca sa nu se traga la copil! As dori sa stiu dupa luarea sucului acela foarte dulce pana la cat trebuie sa urce glicemia? Iar insulina ii normal sa fie luata atata timp cat corpul meu nu depaseste 140 dupa mancare? Va multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Analiza facuta de dumneavoastra se numeste „test de toleranta la glucoza”, si sunt mai multe variante ale acestui test, de aceea nu pot sa stiu care sunt valorile normale la 1 ora si la 2 ore pentru glicemia provocata in cazul dumneavoastra. Insa valorile normale pentru metoda respectiva sunt scrise de obicei pe buletinul de analiza. Daca in urma testului de toleranta la glucoza a reiesit faptul ca aveti diabet gestational, atunci va trebui sa urmati intocmai sfaturile medicului diabetolog. Daca acesta a indicat insulina de 2 ori pe zi, atunci asa ar trebui sa faceti, altfel exista riscul de aparitie a unor tulburari metabolice fetale. Administrarea de 2 ori pe zi a insulinei nu va face niciun rau, atat timp cat este dozata corect.

Data publicarii: Marți 13 Februarie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook