Triplu test

Intrebare – Carina: Daca bitestul are un rezultat foarte bun (confirmat si de medic), sunt obligata sa fac si triplu test? Sarcina este fara alte probleme insa medicul meu insista sa fac, imi este dificil pentru ca achit toate analizele. Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Daca aveti un rezultat favorabil la bitest, atunci nu mai este neaparat necesar sa faceti si triplu test. Bitest are indici de performanta mult peste indicii triplu test, de aceea triplu test nu poate vreodata sa confirme sau sa infirme rezultatul bitest. Din momentul introducerii bitest, in majoritatea tarilor dezvoltate triplu test a fost abandonat si nu se mai foloseste. Singura utilitate a acestuia ar mai fi detectia de defecte de tub neural fetal, acestea insa sunt evidente ecografic inca de la efectuarea bitest, de aceea daca aveti bitest cu rezultat normal si ecografia morfologica de trimestrul I la zi, atunci nu mai este necesar sa faceti alte investigatii pana la morfologia de trimestru II de la 20-22 saptamani.

Data publicarii: Miercuri 24 Ianuarie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook