Ajutor de 2000 lei pentru toate femeile insarcinate – o noua lege!

Mai exact, este vorba despre un Voucher in valoare de 2000 lei pe care fiecare gravida il va putea cheltui pentru analize, plata medicamentelor si a investigatiilor medicale necesare in timpul sarcinii.

UPDATE – Proiectul a fost adoptat, este oficial, gravidele primesc ajutor de 2000 lei de la stat.

Primarul General Gabriela Firea a argumentat aceasta masura prin scaderea natalitatii.

„Avand in vedere rata scazuta a natalitatii, se impune implicarea autoritatii locale in identificarea unor masuri sociale suplimentare, care sa influenteze cresterea natalitatii”.

Este proiectul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ce se va vota saptamana viitoare. Voucherele se vor acorda, dupa votul de saptamana viitoare al Conjsiliului, pentru femeile care au domiciliul sau resedinta in Bucuresti – cu viza de resedinta dobandita cu cel putin sase luni de la data demararii proiectului.

Din proiectul de hotarare al CGMB:

„Femeile insarcinate vor beneficia, incepand cu saptamana a 10-a de sarcina, de vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate si pentru eventualele tratamente necesare nedecontate.”

„Voucherele au fiecare cate o valoare de 1.000 de lei, acordandu-se de doua ori. Dupa procesarea cererii, se acorda primul voucher in baza primei adeverinte medicale. Dupa intrarea in luna a sasea de sarcina, se acorda al doilea voucher, in baza celei de-a doua adeverinte medicale”

Data publicarii: Vineri 23 Martie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook