Acum ai alaturi cel mai bun ajutor in pregatirea pentru rolul de mama – Asistentul SAMAS de Sănătate pentru Mame si Sugari

E NORMAL SA AI INTREBARI. DE ACUM VEI AVEA SI RASPUNSURILE CORECTE
Atunci cand urmeaza sa devii mama este mai important ca oricand sa te preocupe mentinerea sanatatii.

Daca vei invata din timp cum sa fii o mama sanatoasa si priceputa nu-ti mai ramane decat sa te bucuri de venirea pe lume a bebelusului tau pentru ca vei sti cum sa treci cu bine prin sarcina, nastere, cum sa te refaci rapid dupa nastere, cum sa il hranesti si ingrijesti pe cel mic inca din primul moment. Iar atunci cand vei avea intrebari, vei sti unde sa gasesti raspunsurile cele mai bune.

MAI MULT, E SIMPLU SA LE AFLI!
A apela la ajutorul Asistentului SAMAS este simplu si accesibil – Asistentul SAMAS este aproape de comunitate: il vei putea contacta in spital, in policlinica sau in cabinetul de ginecologie, de medicina de familie, etc. Acest serviciu nu este unul exclusivist – dimpotriva, este unul necesar si dedicat tuturor mamelor.

UN MODEL DE INGRIJIRE VALIDAT
Activitatea Asistentului SAMAS este inspirata din modelul occidental de educatie si sprijin al gravidelor si proaspetelor mame. In tari precum Franta, Germania, Austria sau Elvetia peste 70% din mame apeleaza la servicii similare iar asta are un efect benefic cert si recunoscut: educatia si pregatirea pentru nastere, alaptare si ingrijirea sugarului previn de cele mai multe ori complicatiile in sarcina si la nastere, problemele de alaptare si alimentatie a sugarului. Dupa cum bine stim, intotdeauna este mai simplu, mai eficient si mult mai sanatos sa prevenim decat sa tratam. Iar asta este mai important ca niciodata in perioada maternitatii.

TOT CE TREBUIE SA STII PENTRU O SARCINA SANATOASA SI O NASTERE USOARA
O viitoare mama care se hranese corect si isi mentine o conditie fizica buna va avea de cele mai multe ori o sarcina fara complicatii. De asemenea, o viitoare mama care se informeaza despre nastere, pregatindu-se din timpul sarcinii pentru momentul cand va aduce bebelusul pe lume, are toate sansele sa se bucure de o experienta buna la nastere.

ROLUL DE MAMA SE INVATA
Daca viitoarea mama invata metode simple si eficiente de a trece cu bine prin travaliu chiar si fara anestezie, daca intelege ce proceduri medicale pot sa fie necesare cand nasterea se complica si mai ales, daca ea deprinde principii corecte pentru alaptarea bebelusului din prima clipa de viata, continuand sa se preocupe de alimentatia corecta a copilului in primii ani de viata ea va fi pregatita cu adevarat pentru nastere si responsabilitatea de parinte. Un inceput corect de la nastere si in primii ani de viata al copilului vor da directia buna si in continuare iar tu vei stii sa aplice principii corecte de alimentatie si igiena pentru copilul sau si dupa varsta de 1 an.

Despre Programul SAMAS

Programului de Sanatate pentru Mame si Sugari are misiunea este sa creeze cadrul prin care toate romancele sa aiba de o experienta pozitiva a maternitatii, beneficiind de servicii accesibile de educatie si ingrijire furnizate cu profesionalism si respect. Astfel stim ca ele se pot bucura de nastere ca de un eveniment firesc, fericit ce apartine familiei si pot apoi sa devina mamele relaxate si competente, pregatite sa aiba grija de sanatatea lor si a copiilor lor.

Prin Programul SAMAS am pregatit in cadrul unui sistem de formare complex moase si asistenti medicali ca ei sa devina Asistenti SAMAS si sa poata oferi in mod profesionist servicii esentiale dedicate gravidelor, mamelor si sugarilor. Aceste servicii imbina educatia pentru sanatate in sarcina, pregatirea corpului pentru nastere precum si suportul dupa nastere cand proaspata mama are nevoie de indrumare pentru a-si alapta bebelusul si a-i diversifica alimentatia corect dupa primele 6 luni de viata, continuand apoi sa-si hraneasca sanatos copilul.

Programul SAMAS este desfasurat de trei parteneri: NUTRICIA, Fundatia Crucea Alba si Crucea Rosie Filiala Sector 6. Aceste organizatii diferite dar complementare au acelasi scop: sa ajute comunitatea sa se bucure de o stare buna de sanatate. Ele si-au unit fortele, expertiza si dedicarea pentru promovarea sanatatii pentru a crea la nivel national prima Retea de Asistenta de Sanatate pentru Mame si Sugari.

Asistentul SAMAS Certificat

Asistentul SAMAS, furnizand serviciille de sanatate a mamei si sugarului este profesionistul dedicat si implicat in viata femeilor si a familiilor, sprijinul si calauzitorul pe tot parcursul sarcinii, ce ramane alaturi de familie pana dupa primii pasi ai copiilor. Activitatea de Asistent SAMAS se bazeaza pe furnizarea de servicii contra-cost. Serviciile au un cost care sa reflecte valoarea lor, fiind de asemenea accesibile majoritatii mamelor. Nivelul costului serviciilor este recomandat, Asistentul SAMAS fiind liber sa modifice acest cost in raport cu nivelul de venit al comunitatii in care isi desfasoara activitatea.

Asistentul SAMAS, furnizand serviciile de sanatate a mamei si sugarului, este profesionistul dedicat si implicat in viata femeilor si a familiilor, sprijinul si sursa de informatii corecte pe tot parcursul sarcinii, ce ramane alaturi de familie pana dupa primii pasi ai copiilor.

17 file1
SERVICII SAMAS pentru perioada PRENATALA:
• Curs Complet de Pregatire pentru Nastere.
> sedinta 1: Despre sarcina
> sedinta 2: Pregatirea perineului
> sedinta 3: Despre nasterea normala
> sedinta 4: Despre nasterea medicalizata
> sedinta 5: Despre alaptare
> sedinta 6: Despre ingrijirea sugarului
• Consilierea pentru Alimentatia Sanatoasa a Gravidei

SERVICII SAMAS pentru perioada POSTNATALA:
• Consiliere in Alaptare
• Consilierea pentru Alimentatia Sanatoasa a Mamei care alapteaza
• Recuperarea abdo-perineala dupa nastere
• Recuperarea abdo-perineala dupa nastere
• Curs de diversificare corecta a sugarului
• Curs de Nutritie a Copilului 1-3 ani

Solicita suportul unui Asistent SAMAS Certificat accesand platforma SAMAS.

Data publicarii: Duminică 2 Martie, 2014

Categorie: Sarcina

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook