Amenzi usturatoare si sanctiuni grave pentru parintii care nu-si vor vaccina copiii

Dupa ce public a negat ca vor fi sanctionati parintii care nu vor dori sa-si vaccineze copiii, desi in proiectul de lege al vaccinarii obligatorii acest lucru era stipulat, iata ca acest aspect se clarifica. Parintii care vor refuza vaccinarea copiilor si nu vor dori sa participe la sedinte de informare, vor putea fi amendati cu sume de pana la 10.000 lei.

Sanctiunile sunt valabile si pentru medici sau alti reprezentanti ai institutiilor statutului daca nu respecta noua lege sau daca nu au informat parintii inainte de vaccinare despre reactiile adverse grave ce pot aparea in urma vaccinarii.

Ministerul Sanatatii a declarat ca isi asuma eventualele reactii negative asupra sanatatii copiilor aparute in urma vaccinarii.

Legea intra in vigoare in 2019. Vaccinurile devin obligatorii la intrarea in colectivitate. Astfel, la inscrierea la cresa, gradinita si scoala, parintilor li se vor solicita adeverinte care sa dovedeasca faptul ca au fost vaccinati cu tot ceea ce prevede schema intocmita de Ministerul Sanatatii. Institutiile de invatamant pot primi elevi doar daca parintii prezinta dovada vaccinarii complete, planul de recuperare a vaccinurilor, contraindicatiile definitive sau formularul de refuz al vaccinarii semnat de parinte. In cazul copiilor nevaccinati institutia de invatamant va raporta Comisiei de Vaccinare care va lua legatura cu parintii. In cazul in care dupa 18 luni de infromare si incadrare in colectivitate acestia vor refuza in continuare vaccinarea, se va alerta Protectia Copilului.

Cristi Danilet, judecator: „Neglijenta medicala din partea parintilor nu este, in momentul de fata, prevazuta in legislatia penala sau legislatia civila. Pentru o astfel de abatere, ar putea fi sanctionati parintii cu decaderea din drepturile parintesti.”

(sursa Stiri.TVR.ro)

Data publicarii: Sâmbătă 29 Iulie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook