Ministerul Sanatatii a recunoscut ca virusul a fost luat de copiii care au decedat din cauza rujeolei, chiar din spitalele de stat

Ministerul Sanatatii a confirmat in exclusivitate pentru Libertatea faptul ca cel putin 10 copii dintre cei 28 care au decedat din cauza rujeolei, au contractat virusul chiar din spitalele de stat.

Copiii au ajuns in unitatile spitalicesti pentru a trata alte probleme de sanatate, nefiind initial bolnavi de pojar. Numarul deceselor intre timp a ajuns la 31 de copii.

Dupa ce numarul deceselor „din cauza rujeolei” a fost intens mentionat in comunicate si stiri care ne avertizau asupra unei posibile epidemii, indemnand parintii sa isi vaccineze copiii pentru a-i proteja, iata Ministerului Sanatatii socheaza recunoscand faptul ca victimele au murit din cauza sistemului de sanatate autohton.

Clarificarile oficiale vin in urma unor dezvaluiri concrete pe care ziaristii de la Libertatea alaturi de parintii copiilor decedati le-au prezentat in ultimele saptamani. Dovezile demonstrau faptul ca decesele copiilor au survenit in urma internarilor pentru alte probleme decat rujeola, virusul fiind contractat in timpul spitalizarii. In aceste conditii unde sunt de fapt focarele de infectie?

Cu toate acestea, Ministerul Sanatatii precizeaza in comunicarea oficiala prezentata de Libertatea ca nimeni nu a fost sanctionat:

Alaturi de varicela, rujeola este recunoscuta ca una dintre cele mai contagioase boli eruptive ale copilariei si din aceasta cauza nu poate fi gasit un vinovat pentru aceasta imbolnavire. Singura aparare o constituie evitarea contactului direct cu un bolnav de rujeola. Acest lucru este foarte greu de realizat, deoarece in perioada de inceput a contagiozitatii lipsesc simptomele sau vaccinarea, care este eficace dupa varsta de 9-12 luni”- Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii, pentru Libertatea.

Printre spitalele suspecte de raspandirea rujeolei sunt: Spitalul din Resita, Spitalul din Arad, Spitalul din Timisoara.

Numarul deceselor din cazua rujeolei creste saptamanal. Desi exista dovezi concrete si Ministerul Sanatatii declara oficial faptul ca cel putin 10 copii au decedat dupa ce au luat virusul intamplator chiar din spitalele de stat, nimeni nu este sanctionat si nu se transmite nici un comunicat special care sa mentioneze ce masuri concrete s-au luat pentru stoparea infectiilor intraspitalicesti.

Cine sunt copiii care au decedat din cauza rujeolei si cum s-a ajuns la acest deznodamant nefericit?

19 copii cu varste cuprinse intre doi si 19 ani, din comuna Unirea si Municipiul Aiud, judetul Alba, au fost diagnosticati Vineri cu rujeola, cele doua focare izbucnind in comunitati de romi foarte sarace, care traiesc in conditii precare.

De asemenea, in cazul altor copii avem de-a face cu un istoric medical incarcat. Pe fondul unor stari de sanatate precare, acestia s-au internat pentru diverse tratamente. In spitalele de stat s-au imbolnavit de rujeola, ceea ce a dus in final la deces.

Aici puteti citi despre unul dintre cazurile prezentate pe larg de Libertatea, cel al fetitei Doriana Ioana (9 ani) care suferea de peste 15 boli greu tratabile. A fost dusa la spital pentru a urma un tratament care sa-i intareasca imunitatea dar a luat rujeola si din pacate a decedat.

Alta fetita Denisia Amalia ar fi luat pojar din Spitalul Judetean Resita, conform mamei sale. Acest spital este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai neingrijite din tara. Din pacate fetita a fost internata intr-un pat in care fusese anterior un caz de rujeola. Fetita a luat virusul si ulterior a decedat.

Virusurile intraspitalicesti de toate felurile sunt cunoscute ca fiind mai puternice decat cele obisnuite. Avand in vedere mediul in care se dezvolta ele sufera mutatii si devin mai rezistente la tratament. Infectiile intraspitalicesti reprezinta o problema cunoscuta si intens dezbatuta a sistemului medical romanesc.

Data publicarii: Luni 26 Iunie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook