Aparitia sarcinii dupa varsta de 35 de ani

In prezent, varsta de 35 de ani nu mai limiteaza femeile in a lua in calcul o sarcina. Din motive personale sau profesionale cum ar fi consolidarea carierei, multe femei amana momentul in care devin mame si prefera sa se bucure de maternitate mai tarziu, dupa aceasta varsta.

 

Totusi, fertilitatea femeilor ajunge la apogeu in perioada dintre 20 si 30 de ani, apoi incepe sa scada. Statisticile arata o crestere in randul femeilor de peste 35 de ani a riscurilor pentru probleme ce pot surveni pe parcursul sarcinii cum ar fi avortul spontan sau malformatiile congenitale.

Insa, sub indrumarile medicilor specialisti, adoptand un stil de viata echilibrat, sanatos si cu ajutorul unor suplimente de multivitamine si minerale, ratele de concepere a copiilor sanatosi cresc inclusiv pentru mamicile de peste 35 de ani.

14 2 e1503052731133Spre exemplu, anomaliile genetice si alti factori pot provoca defectele de tub neural, dar s-a cercetat si dovedit in anumite studii faptul ca ar putea fi prevenite cu ajutorul acidului folic. Elevit 1 reprezinta un supliment alimentar ce contine un total de 800 micrograme de folati, atat sub forma de acid folic cat si de Metafolin.

In plus, contine Fier, Iod si alte substante nutritive importante pentru o dezvoltare sanatoasa a fatului cat si pentru sustinerea necesitatilor mamei. Inca din ziua conceptiei, daca este administrat corect, acesta protejeaza impotriva problemelor ce pot aparea pe parcursul sarcinii.

Dupa 35 de ani, perioada de preconcepere a unui copil poate dura mai mult, ajungand poate pana la 1 an sau chiar mai mult. Imbatranirea sistemului reproducator, cu modificari la nivelul ovulatiei si fertilizarii ovulelor, este un proces normal odata ce inaintam in varsta. Statisticile spun ca femeile sanatoase de 35 de ani ori peste pot concepe copii sanatosi.

Data publicarii: Duminică 25 Noiembrie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook