Top 5 alimente care duc la aparitia cariilor

Cariile pot aparea si la dintii „de lapte”, inca din primii 2-3 ani de viata. Principala cauza a aparitiei cariilor o reprezinta alimentatia in combinatie cu o igiena precara.

Adultii nu acorda importanta cuvenita spalatului pe dinti daca cel mic are o varsta foarte frageda, 2 ani de exemplu. In realitate igiena se impune de cand apar dintii.

Se pot peria dintii cu o periuta speciala pentru copii cu peri moi si cu apa plata. Spalarea pe dinti in fiecare seara este obligatorie. Astfel resturile de mancare nu raman peste noapte in cavitatea bucala sa atace dintii.

In privinta alimentatiei, exista anumite produse care favorizeaza aparitiile cariilor.

Topul primelor 5 alimente care pot provoca neplacutele carii

Locul 1. Sucurile din comert. Fie ca sunt sucuri promovate ca fiind naturale, fie ca sunt sucuri carbogazoase ce au ca principal ingredient zaharul si valoare nutritiva nesemnificativa. Consumul frecvent duce la deteriorarea rapida a smaltului dintilor.

Locul 2. Acadelele si bomboanele de toate tipurile din cauza duratei in care ingredientele dulci si acizii sunt in contact cu dintii.

Locul 3. Alimentele cu un continut ridicat de amidon. Amidonul este un ingredient care hraneste bacteriile din cavitatea bucala. Acestea produc acizii care ataca smaltul dintilor si provoaca astfel aparitia cariilor.

Locul 4. Lamaile din cauza acidului care erodeaza smaltul dintilor, daca sunt mancate. Mai ales daca se adauga zahar ori miere peste feliile de lamaie. In cazul in care sunt consumate sub forma de limonada efectele sunt cu mult diminuate, beneficiile fiind majoritare.

Locul 5. Diverse solutii, siropuri si pastile pentru tratarea racelilor, inflamatiilor din gat si tusei. Cele mai bune variante sunt cele fara zahar.

Pentru a combate efectele alimentelor care stimuleaza aparitia cariilor este ideala spalarea pe dinti la 10-15 minute dupa fiecare masa si obligatorie seara, inainte de culcare.

Data publicarii: Vineri 9 Mai, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook