Cartea ,,Fugi acolo unde nimeni nu te așteaptă”, de Decebal Bugariu, prezintă experiența profundă a plecării din țară pentru o viață mai bună

Romanul ,,Fugi acolo unde nimeni nu te așteaptă”, scris de Decebal Bugariu și prospăt lansat la editura INTEGRAL, prezintă o poveste plină de emoție și profundă despre călătoria spre libertate și fericire,  în ciuda opresiunii și corupției. Autorul împărtășește cu cititorii săi, cu sinceritate și claritate, propria experiență de a părăsi România pentru a găsi o viață mai bună în altă țară.

În timp ce autorul recunoaște iubirea pentru România, el explică și opresiunea care a făcut imposibilă rămânerea în ea.

Cititorilor le este permis să simtă cu adevărat motivele și trăirile care stau în spatele deciziei de a pleca din țara natală. Câți oare dintre cei ce vor citi această carte nu-și vor recunoaște propriile gânduri și emoții?

Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea.

Prin cuvintele sale, autorul Decebal Bugariu transmite într-o notă foarte personală și emoționantă că libertatea de expresie, drepturile individuale și posibilitatea de a-ți atinge potențialul profesional sunt aspecte fundamentale ale unei vieți demne și fericite. El subliniază că aceste drepturi nu ar trebui să fie privilegii, ci drepturi elementare ale fiecărui individ, iar atunci când acestea sunt încălcate sistematic, fuga devine adesea singura opțiune.

Decebal Bugariu explică de ce a ales să scrie această carte: ,, Vreau ca nepotul nostru să înțeleagă cum și de ce am părăsit România, pe care el știe că o iubim, și cum de am ajuns să iubim țara adoptivă la fel de sincer ca pe cea natală. Vrem ca el să știe că libertatea de expresie, năzuința spre fericire și atingerea potenţialului profesional se dobândesc cu sacrificiu și că şansa de a trai decent și productiv într o țară pentru care libertatea, familia și credința sunt fundamentale, este tot atât de mult un privilegiu, cât și o responsabilitate.

Vreau ca el să înțeleagă că trăind într un regim corupt, totalitar, cele mai simple drepturi individuale ale libertății îți sunt refuzate – să vorbești fără cenzură, să te închini fără intimidare, să citești cărțile pe care le dorești și să întâlnești prietenii pe care îi iubești fără teama de a fi spionat sau raportat; să crești profesional fără a fi forțat să devii membru al partidului de guvernământ; să obții un pașaport fără umilința de a fi nevoit să mituiești un agent corupt. Când toate acestea devin insuportabile, fuga este una dintre puținele opțiuni. Nici o destinație sigură, nimeni care să te așteapte, și totuși singura modalitate prin care poți să ți salvezi sănătatea mintală, demnitatea și integritatea.”

 

 

 

Data publicarii: Miercuri 6 Martie, 2024

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook